ΚΥΡΙΑΚΗ  20/10/2019
12:20 Κατάλληλο για όλους
ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ   (E)   
ΜΟΥΣΙΚΑ / ΠαράδοσηWeb TV


Σειρά εκπομπών για την ελληνική μουσική παράδοση.
Στόχος τους είναι να καταγράψουν και να προβάλουν στο πλατύ κοινό τον πλούτο, την ποικιλία και την εκφραστικότητα της μουσικής μας κληρονομιάς, μέσα από τα τοπικά μουσικά ιδιώματα αλλά και τη σύγχρονη δυναμική στο αστικό περιβάλλον της μεγάλης πόλης.

Δείτε σήμερα: «Μουσικό Οδοιπορικό στην Κω»

Ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» μάς ταξιδεύουν στα Δωδεκάνησα, στην ακριτική Κω για μια γνωριμία με την πλούσια και πολύμορφη μουσική και χορευτική της παράδοση.

Πίσω από την τουριστική βιτρίνα, μαζί με μια μεγάλη παρέα από λαϊκούς οργανοπαίκτες, τραγουδιστές και βιωματικούς χορευτές θα ανακαλύψουμε τη ζεστή φιλοξενία, το καλό κρασί και τα προϊόντα της κώτικης γης, τα αυτοσχέδια δίστιχα, τα τραγούδια, τους χορούς στα τοπικά γλέντια που κρατάνε ακόμη το τοπικό παραδοσιακό ύφος, ήθος και «μερακλίκι»!

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις μουσικές και χορευτικές διαφορές που εξακολουθούν να διακρίνουν τις επιμέρους περιοχές του νησιού (πόλη της Κω, Πυλί-Ασφενδιού, Καρδάμαινα, Αντιμάχεια και Κέφαλο).
Παράλληλα, γίνεται λόγος για την επιτόπια έρευνα του Σίμωνα Καρά το 1973 και για τη μαθήτρια και συνεργάτιδά του Άννα Σαρρή-Καραμπεσίνη που έκανε γνωστές στο πανελλήνιο τις μελωδίες της ιδιαίτερης πατρίδας της, της Αντιμάχειας.

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Θεοδόσης Παπαντωνίου, Μανώλης Κεφαλιανός, Λευτέρης Μάμμης, Κυριάκος Παππούλης (βιολί), Θεοδόσης Παπαϊωάννου, Σάββας Κεφαλιανός, Νίκος Μάμμης, Ιπποκράτης Πατάκος (λαούτο) Μάνος Πόγιας (σαντούρι) και Γιάννης Νικολένδρης (πιναύλι).

Τραγουδούν οι: Φίλιππος και Ευφυμίδα Θεοφιλίδη, Βασίλης Συνεσίου, Σάββας Κεφαλιανός, Νίκος Μάμμης, Γιάννης Χατζηβελούδος, Ευαγγελία Χατζησεβαστού και η Κυρανιώ Διακοσταμάτη.

Χορεύουν κάτοικοι από τα χωριά: Αντιμάχεια, Ασφενδιού, Καρδάμαινα, Κέφαλος, Πυλί και την πόλη της Κω.
Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης.
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR.


Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

https://goo.gl/WQqdRt

Επόμενο > [K8] Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΓΜΕΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά