ΔΕΥΤΕΡΑ  21/10/2019
13:00 Κατάλληλο για όλους
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΤαξίδιαWeb TV


Το «Μένουμε Ελλάδα», η εκπομπή που προβάλλει τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την Περιφέρεια και τους «πρωταγωνιστές» της, επιστρέφει!

Η εκπομπή «φρεσκάρεται» και βγαίνει εκτός πλατό. Η Ρένια «παίρνει τους δρόμους», επισκέπτεται γωνιές του τόπου μας και «τα λέει» με τους ντόπιους.
Κάθε εβδομάδα, ένας προορισμός, μία ολοκληρωμένη ταξιδιωτική πρόταση. Τι να δεις, πού να πας, τι να «δοκιμάσεις», τι να μη χάσεις!
Η εκπομπή ταξιδεύει και μας παρουσιάζει παλιές και νέες μορφές τουρισμού, μοναδικές δραστηριότητες, περιπλανήσεις και διαδρομές στην όμορφη ελληνική γη. Εικόνες της φύσης, «τοπικές» γεύσεις και «καλούδια» Ελλάδας, αξιοθέατα, ιδιαιτερότητες και ιδιομορφίες του κάθε τόπου… Φυσικά, με τη βοήθεια των ανθρώπων που ζουν στην ύπαιθρο και μας «μυούν» στον τρόπο ζωής και στην ενδιαφέρουσα «απλή» καθημερινότητά τους! Νέα ζευγάρια που άφησαν το κλεινόν άστυ και «έστησαν» τη ζωή και τα όνειρά τους, κοντά στη φύση.
Η εκπομπή αφηγείται συναρπαστικές ιστορίες των ντόπιων, με φόντο τα μοναδικά τοπία της χώρας! Όλα, σε μια συνέχεια της διαδραστικής σχέσης που αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ.

Δείτε σήμερα: «Πήλιο»
Eπεισόδιο 1

Στην πρώτη αποστολή του ‘Μένουμε Ελλάδα, βγαίνουμε έξω’, η εκπομπή ταξιδεύει στην ‘αλλοτινή θερινή κατοικία των ‘Θεών ‘, το Πήλιο!

Προορισμός, τα πιο όμορφα μέρη του Κεντρικού Πηλίου και τμήμα του Ανατολικού.
Ένας παραθεριστικός τόπος για όλες τις εποχές που συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Η Ρένια περιπλανιέται στα ΄καγκιόλια’ του Πηλίου και καταλήγει στην ειδυλλιακή φημισμένη, παραλία της Νταμούχαρης.
Κάνει κατάβαση στο φαράγγι της Φακίστρας με τους εντυπωσιακούς καταρράκτες.
Φοράει άνετα παπούτσια και ‘οργώνει’ όλη την Τσαγκαράδα. Στο δρόμο συναντά ‘χαριτωμένους’ ντόπιους, παλιούς γνώριμους…, που με τον δικό τους ‘απλό’ τρόπο, την καλωσορίζουν στον τόπο τους.

Μοναδική εμπειρία, η περιήγηση με άλογα στην κατάφυτη περιοχή της Κορώπης. Και φυσικά το γαστριμαργικό ταξίδι με τους πηλιορείτικους μεζέδες.
Σαν ‘πίνακες.. ζωγραφικής’ ο Άγιος Γιώργης Νηλείας, οι Πινακάτες και η Βυζίτσα με τις δραστήριες γυναίκες που μας κερνούν το ‘ονομαστό’ γλυκό φιρίκι.
Το ταξίδι μας στη Μαγνησία, ολοκληρώνεται με μια στάση για μεζέ, στα τσιπουράδικα του Βόλου.

Εικόνες, ήχοι, γεύσεις και γλυκές στιγμές ’ Ελλάδας’ από τα ‘παλιά’..!Αρχισυνταξία: Κλειώ Αρβανιτίδου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Δημοσιογραφική έρευνα: Σοφία Καλαντζή
Σκηνοθεσία: Πάρις Ποντίκας

Παρουσίαση: Ρένια Τσιτσιμπίκου

Επόμενο > [K] INFERNO

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά