ΔΕΥΤΕΡΑ  21/10/2019
12:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Σειρά


Έτος παραγωγής: (1986)


ERTFLIX
Κωμική σειρά 26 επεισοδίων, διασκευή του έργου του Δημήτρη Ψαθά.

Οι περιπέτειες της Μαντάμ Σουσού, η οποία από το Βούθουλα μετακομίζει στο Κολωνάκι, χωρίζει τον ιχθυοπώλη σύζυγό της Παναγιωτάκη και γίνεται λεία στα χέρια του αρπακτικού προικοθήρα Μηνά Κατακουζηνού.

Δείτε σήμερα: Επεισόδια 25ο & 26ο (τελευταίο)

Μετά τη γέννηση του μωρού, η ΣΟΥΣΟΥ αποφασίζει να συντάξει το «Μικρό Πρωτόκολλο» που θα ισχύσει για τη μικρή ΚΑΘΡΙΝ και ανακηρύσσει τον ΛΕΟ «Ανώτατο Παιδάρχη».
Οι υπηρέτες λογομαχούν για το ποιος είναι ιεραρχικά ανώτερος και ζητούν από τη ΣΟΥΣΟΥ να τους το διευκρινίσει.
Ενώ διάφορες κυρίες από τον κύκλο της ΣΟΥΣΟΥ την επισκέπτονται για να τη συγχαρούν και να δουν το μωρό, ο ΜΗΝΑΣ συναντάει την ερωμένη του και κατόπιν καταστρώνει σχέδια με τον ΜΙΧΑΛΑΚΗ για να εξαπατήσουν τη ΣΟΥΣΟΥ και να της αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα. Το επεισόδιο τελειώνει με τον ΜΗΝΑ να υποκρίνεται τον απελπισμένο, να απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει, εξαιτίας των επιπόλαιων κινήσεων που έκανε στο χρηματιστήριο με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά χρήματα και τη ΣΟΥΣΟΥ να τον παροτρύνει να παίξει και τα υπόλοιπα λεφτά που της έχουν απομείνει.

Στο τελευταίο επεισόδιο παρακολουθούμε την εξαφάνιση του κυρίου ΚΑΤΑΚΟΥΖΗΝΟΥ.
Η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ λογομαχεί με την κυρία ΣΜΙΓΛΕΡ για το πού βρίσκεται ο σύζυγός της. Η ΣΟΥΣΟΥ μαθαίνει από ένα γράμμα του συζύγου της πως εγκαταλείπει την οικογένειά του, λόγω της οικονομικής καταστροφής που υπέστη. Παρακολουθούμε το υπηρετικό προσωπικό να εγκαταλείπει τη ΣΟΥΣΟΥ και το σπίτι να αδειάζει από έπιπλα, λόγω των οικονομικών χρεών.
Η ΛΕΟΝΙ και ο ΛΕΟ αφήνουν το παιδί της ΣΟΥΣΟΥ στην πόρτα της οικογένειας ΧΡΥΣΑΦΗ, μαζί με ένα γράμμα το οποίο αναφέρει τις επιθυμίες της ΣΟΥΣΟΥ για την ανατροφή του παιδιού.
Το επεισόδιο κλείνει με τη ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ να επιστρέφει στο σπίτι του ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ.

Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Νατάσα Ασίκη, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Δήμητρα Ζέζα, Έρση Μαλικένζου, Νεφέλη Ορφανού, Νίκος Γαροφάλλου, Τάσος Χαλκιάς, Ευδοκία Σουβατζή, Κώστας Κοντογιάννης, Περικλής Λιανός, Τάσος Μασμανίδης, Μαίρη Κατσιμπάρδη, Αλέκος Ζαρταλούδης, Παύλος Χαϊκάλης, Ντίνος Δουλγεράκης, Σπύρος Κουβαρδάς, Νίκος Κάπιος, Γιώργος Σαπανίδης, Εμμανουέλα Αλεξίου, Γεωργία Καλλέργη, Ρέα Χαλκιαδάκη, Τώνης Γιακωβάκης, Δημήτρης Πανταζής, Πάνος Βασιλειάδης, Γιώργος Γιανναράκος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Γαλήνη Τσεβά, Παναγιώτης Σουπιάδης, Λία Κονταξάκη, Ελένη Παράβα, Μαργαρίτα Λούζη, Αριέττα Μουτούση, Θόδωρος Δημήτριεφ, Μάγδα Μαυρογιάννη, Αλέκος Κούρος, Ελένη Καψάσκη, Χριστίνα Στόγια κ.ά.
Τηλεσκηνοθεσία: Πολ Σκλάβος
Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς
Σενάριο: Ε. Διαμαντοπούλου (προσαρμογή κειμένου)
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ριχάρδος Μερόντης
Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου
Σκηνικά-κοστούμια: Πέτρος Καπουράλης
Οργάνωση παραγωγής: Ελβίρα Ράλλη
Διεύθυνση παραγωγής: Ράνια ΔημοπούλουΣκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου

Παραγωγή: Ελληνική

Επόμενο > [K8] ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ... (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά