ΣΑΒΒΑΤΟ  12/10/2019
06:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Τέχνες - ΓράμματαWeb TV


Γνωστοί καλλιτέχνες μιλούν για το έργο τους και καταθέτουν τις απόψεις τους για την σύγχρονη τέχνη και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει ζητήματα της εποχής. Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου προσεγγίζει τα θέματα με σκοπό να αναδείξει τον καλλιτεχνικό λόγο και να παρουσιάσει όλους,όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα της σύγχρονης τέχνης. Η εκπομπή στέκεται με προσοχή σε εκθέσεις ιστορικού ενδιαφέροντος, αναφερόμενη στις σχέσεις παρελθόντος και παρόντος,στην έκφραση, τους τρόπους,την ιδεολογία και την παραγωγή έργων τέχνης.

Η «Εποχή των Εικόνων» ταξιδεύει στο εξωτερικό και συνεχίζει το διάλογο με τον κόσμο των εικαστικών, έχοντας ως βασικό άξονα το γεγονός ότι οι τέχνες συναντιούνται και αποτελούν την αντανάκλαση διαφορετικών εκφάνσεων της ζωής.

Δείτε σήμερα: «ΑΣΚΤ – Η Μνήμη της Επανάστασης»

Η εκπομπή παρουσιάζει την ιδιαίτερα σημαντική έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης», που έχει ως κέντρο τη Ρωσική Επανάσταση και παράλληλα τη Ρωσική Πρωτοπορία.

Εβδομήντα Έλληνες καλλιτέχνες, υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη, δημιούργησαν έργα σχολιάζοντας την έννοια της Επανάστασης, το ρόλο των πρωταγωνιστών της, τα έργα της Ρώσικης Πρωτοπορίας και τη σημερινή αντίληψη για όλα αυτά. Σημαντικό ρόλο για τη δημιουργία της έκθεσης παίζει η Συλλογή Κωστάκη.

Η έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, όπου είναι ο φυσικός χώρος της συλλογής με έργα της Ρωσικής Πρωτοπορίας.

Για τη σχέση Επανάστασης-Πρωτοπορίας μιλούν στην Κατερίνα Ζαχαροπούλου, ο ιστορικός Τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Γιάννης Μπόλης και οι καλλιτέχνες Μανώλης Μπαμπούσης, Λυδία Δαμπασίνα, Αντιγόνη Καββαθά, Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, καθώς και ο πρύτανης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), Πάνος Χαραλάμπους.

Η ΑΣΚΤ φιλοξένησε την έκθεση στον εκθεσιακό της χώρο «Νίκος Κεσσανλής», δίνοντας λόγω μεγέθους του χώρου μια πολυσύνθετη όψη ερμηνειών και διαφορετικών καλλιτεχνικών αφηγήσεων.

Παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

https://goo.gl/s0ve7f

Επόμενο > [K] ΖΩΟΓΡΑΦΙΑ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά