ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11/10/2019
17:15 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡWeb TV


Ένα οδοιπορικό στην διαχρονική σχέση της Ελλάδας με τη Ρωσία.

Η Ταμίλα Κουλίεβα μας ταξιδεύει στο παρόν και το παρελθόν αυτής της σχέσης, μέσα από συναντήσεις με ανθρώπους «κρίκους» αυτής της ελληνορωσικής αλυσίδας. Μιας αλυσίδας που εκτείνεται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στην σειρά θα ξετυλιχτούν ιστορίες και θα φωτιστούν πρόσωπα, που έχουν να κάνουν με την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, με το εμπόριο, με την ιστορική μνήμη και σχέση των δύο λαών, θεατή και αθέατη. Πρόσωπα που το κάθε ένα ξεχωριστά παίζει κάποιο σημαντικό μικρό ή μεγάλο ρόλο, στην διατήρηση αυτής της βαθιάς σχέσης μέσα στον χρόνο.

Δείτε σήμερα: Ελληνικά και ρωσικά: Γλωσσικές ιστορίες...

Η Ταμίλα Κουλίεβα επισκέπτεται στη Μόσχα το ιδιωτικό λύκειο «Ελλάδα», μια λέξη, που παραμένει ζωντανή στη ρωσική γλώσσα και σηματοδοτεί τον ελληνισμό στην αρχαιοελληνική και βυζαντινή του διάσταση. Οι μαθητές του, όχι μόνο μαθαίνουν ελληνικά, αλλά και εντρυφούν στον ελληνικό πολιτισμό -κλασικό και νεότερο- και ανακαλύπτουν από τα σχολικά θρανία πόσα πολλά συνδέουν τις δύο χώρες και τους λαούς μας.


Στην Αθήνα, η Ταμίλα Κουλίεβα επισκέπτεται το Ινστιτούτο Ρωσικής Γλώσσας «Πούσκιν», που συνεχίζει τη μακρά παράδοση διδασκαλίας της ρωσικής γλώσσας στην Ελλάδα και ανοίγει διαρκώς νέους δρόμους στη μελέτη των συνδετικών κρίκων των δύο γλωσσών, αλλά και στη συνεργασία των δύο χωρών.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι το Ινστιτούτο Πούσκιν στην Αθήνα ιδρύθηκε από τον εκδότη και επιχειρηματία Γιάννη Γιαννίκο, ο οποίος υπήρξε στα δύσκολα χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης εκδότης της ιστορικής ρωσικής εφημερίδας «Πράβντα» στη Μόσχα και διευθύνεται σήμερα από το γιο του Στάθη Γιαννίκο.
Παρουσίαση: Ταμίλα Κουλίεβα

https://goo.gl/ykTchH

Επόμενο > [K8] ΕΠΙ ΤΟΥΤΩ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά