ΠΕΜΠΤΗ  10/10/2019
14:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
BORDERS   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑERTFLIX
Εβδομαδιαία δημοσιογραφική εκπομπή.Η εκπομπή μας ταξιδεύει κάθε εβδομάδα πέρα από τα σύνορα! Τα σύνορα ως ένα σημείο συνάντησης διαφορετικοτήτων αποτελούν ένα γόνιμο χώρο όπου οι κουλτούρες συνδιαλέγονται για να δημιουργήσουν ένα πολύ πλούσιο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό πλαίσιο. Ένα πλαίσιο όπου διατηρούνται οι προηγούμενες αλλά και αναδύονται νέες πολυπολιτισμικές πρακτικές. Σε αυτό το ταξίδι θα ανακαλύψουμε πολιτισμικές συγγένειες και αντιστοιχίες όπως αυτές εκδηλώνονται σε διάφορα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα, ως ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Θα ανταλλάξουμε απόψεις και ιδεολογίες, θα επηρεάσουμε και θα επηρεαστούμε. Κάθε επεισόδιο και ένας διαφορετικός κοινωνικός «διάλογος» για όλα όσα χωρίζουν αλλά και ενώνουν τους λαούς, ιστορικά, πολιτικά, πολιτισμικά!

Δείτε σήμερα: Σύρος... "λες και μάγια μου ΄χεις κάνει..."

Ταξιδέψτε μαζί μας και επισκεφθείτε την "μεγαλοαστή" των Κυκλάδων... την κοσμοπολίτισσα Σύρο !
Με φόντο το Αιγαίο, οι αντιθέσεις ενώνονται αρμονικά δημιουργώντας μια επιβλητική και μοναδική εικόνα αρχοντιάς. Απο τα ιστορικά δημόσια κτήρια έως τα κυκλαδίτικα σοκάκια και απο τις μεγαλοπρεπείς πλατείες έως τις νεοκλασικές επαύλεις, η Σύρος θεωρείται ένα υπαίθριο ζωντανό μουσείο νεοκλασικής αρχιτεκτονικής.
Ενα ιδιαίτερο νησί που κατάφερε να συνδυάσει στοιχεία απο διαφορετικούς πολιτισμούς, που τη βοήθησαν να γνωρίσει μια μεγάλη περίοδο ακμής και ιλλιγιώδη οικονομική ανάπτυξη και που έγινε γνωστή και ως το "Μαντσεστερ της Ελλάδος". Ο δυναμικός και πολυπολιτισμικός της χαρακτήρας, επηρέασε απο την αρχιτεκτονική και την πολιτιστική της ζωή, έως τη γαστρονομία και τη μουσική.
Η συνύπαρξη του παραδοσιακού και του κοσμοπολίτικου, της ιταλικής όπερας και του ρεμπέτικου, της ορθόδοξης παράδοσης και της καθολικής αναμειγνύονται γλυκά όπως τοσυριανό νερό με τη χιώτικη συνταγή... το λουκούμι !
Ταξιδέψτε μαζί μας... και όταν σας πλανέψει με τα κάλλη της θα πάτε κοντά της για πολύ καιρό... και ποιός ξέρει ίσως και για πάντα !
Διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Βοσινάκη
Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Παλαιολόγος
Κινηματογράφηση: CINEXTREME.TV
Εκτέλεση παραγωγης: VISUAL ARTS TV PRODUCTIONS
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νερούλιας

Παρουσίαση: Αλέξης Αλεξιάδης


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
(E)
Επόμενο > [K8] ΒΟΤΑΝΑ, ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά