ΠΕΜΠΤΗ  10/10/2019
11:45 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡERTFLIX
Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις.
Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, τις Τέχνες και στην κοινωνία.

Δείτε σήμερα: «Φύκια σαν μεταξωτές κορδέλες»

Ο Σταύρος Τσομπανίδης δημιουργεί χρηστικά αντικείμενα από φύκια. Στα 24 του, μπήκε στη λίστα του «Forbes» κι έγινε viral. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο παρακολουθούμε την πορεία ενός ανήσυχου και δραστήριου νέου που, γνωρίζοντας τυχαία τον γνωστό επιχειρηματία Παύλο Ευμορφίδη, εμπνεύστηκε και, καταφέρνοντας να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για την πρωτότυπη ιδέα του, έστησε μια εταιρεία στην Πάτρα, η οποία εκμεταλλεύεται τα νεκρά φύλλα του θαλάσσιου φυτού posidonia oceanica, κατασκευάζοντας θήκες κινητών, γυαλιά και διακοσμητικά αντικείμενα.

Επίσης, μέσω της ιστορίας του Σταύρου γίνεται αναφορά στην επανάχρηση κι άλλων «άχρηστων» φυσικών πρώτων υλών, καθώς και στην επιχειρηματική αξία της ενδιαφέρουσας ιδέας γενικώς, ενώ φίλοι και κοντινοί του άνθρωποι ολοκληρώνουν το προφίλ του σ’ αυτό το ντοκιμαντέρ-πορτρέτο.

https://goo.gl/Ge4INH

(E)
Επόμενο > [K8] ΣΤΑ ΑΚΡΑ (E)

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά