ΤΡΙΤΗ  08/10/2019
16:25 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Τρόπος ζωήςWeb TV


Ιστορίες Αγοραίου Πολιτισμού
Σειρά ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη

Δείτε σήμερα: Το κομμωτήριο

«Η γυναίκα έχει μόνο μία δυνατότητα να είναι όμορφη, ενώ έχει χίλιες δυνατότητες να είναι ελκυστική.» ~ Montesquieu, Γάλλος στοχαστής.
Αν το κυνήγι της ομορφιάς γίνεται με «ένοπλα» μέσα, τότε το κομμωτήριο είναι το επιτελικό στρατηγείο για την κατάκτησή της.
Μικρά και μεγάλα βαζάκια, φιαλίδια, σωληνάρια που κλείνουν μέσα τους τα μυστικά της «μεταμόρφωσης», βούρτσες, χτένες είναι μόνο μερικά από τα όπλα που επιστρατεύονται για την κατάκτησή της. Σε περίοπτη θέση πιστολάκια, ψαλίδια αλλά και έντυπα μόδας και στυλ που γλυκαίνουν την αναμονή στους βολικούς και φιλόξενους καναπέδες τους. Και γύρω-γύρω οι καθρέφτες: οι σιωπηλοί επιτηρητές της «μεγάλης αλλαγής».
Το κομμωτήριο ως χώρος αποδοχής και συνενοχής, θεωρείται ένα ασφαλές καταφύγιο με τις πόρτες του να μοιάζουν με πύλες εισόδου σε έναν προστατευτικό μικρόκοσμο παρασκηνίου, στον οποίο οι γυναίκες αποσύρονται για λίγο, ώστε να εμφανιστούν αργότερα στη δημόσια σκηνή πιο όμορφες, κομψές και ανανεωμένες. Ο χρόνος σ’ αυτά είναι ιερός, ενώ ο λουτήρας ξεπλένει με μαγικό τρόπο, έστω και στιγμιαία, τα όποια προβλήματα φέρει μαζί της η κάθε πελάτισσα.
Οι κομμωτές και κομμώτριες μετατρέπονται σταδιακά από επαγγελματίες του στυλ σε έμπιστους φίλους και εξομολόγους που νοιάζονται, ακούν προβλήματα, κρατούν μυστικά.
Έτσι, τα σαλόνια ομορφιάς λειτουργούν παράλληλα σαν τόποι αλληλεπίδρασης, εγγύτητας και βαθιάς ανθρώπινης επικοινωνίας. Πώς αλλιώς άλλωστε, αν αναλογιστεί κανείς, ότι μετά τη μητέρα και τον σύντροφο, ο κομμωτής/κομμώτρια είναι το τρίτο πρόσωπο που ακουμπά τόσο άμεσα και διαπεραστικά ένα γυναικείο κεφάλι;
Η εκπομπή επισκέπτεται ορισμένους «ναούς ομορφιάς» και ακούει τρυφερές και ενδιαφέρουσες ιστορίες κομμωτηρίου διά στόματος κομμωτών, κομμωτριών και πελατισσών.


Συγκεκριμένα, στο ντοκιμαντέρ μιλούν -με αλφαβητική σειρά- οι: Ιωάννης Αγγελόπουλος (ιδιοκτήτης κομμωτηρίων-κομμωτής), Νικόλας Αγγελόπουλος (ιδιοκτήτης κομμωτηρίων-κομμωτής), Χιρόκο Γιοσίντα (πελάτισσα), Σπύρος Γραμμένος (κομμωτής-τραγουδοποιός), Αλίκη Δέμη (μοντελίστ), Ζάρα Καλλίτση (κομμώτρια), Αλεξάνδρα Κλάδη (τραγουδοποιός- τραγουδίστρια), Νίκος Κούρος (LPS Creative Director), Ειρήνη Κουτελά (σύμβουλος ψυχικής υγείας- ψυχοθεραπεύτρια), Δήμητρα Μακρυνιώτη (κοινωνιολόγος), Μαργαρίτα Μαντά (σκηνοθέτις), Αθηνά Παπαγεωργάκη (πελάτισσα), Βάσω Σκούμπα (πελάτισσα), Ιωάννα Σπηλιωτοπούλου (πελάτισσα), Κανέλλος Τερζής (μουσικός παραγωγός), Πάνος Τζακώστας (κομμωτής), Έλενα Τζίνη (συνιδιοκτήτρια-marketing manager κομμωτηρίου), Ευφροσύνη Τσαρούχα (ψυχολόγος- μουσικός), Μαρία Φιλάνδρα (ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου), Μαρία Φραγκογιάννη (ιδιωτική υπάλληλος)Επόμενο > [K8] ΑΠΟ ΑΓΚΑΘΙ ΡΟΔΟ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά