ΠΕΜΠΤΗ  10/10/2019
12:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Σειρά


Έτος παραγωγής: (1986)


Web TV


Κωμική σειρά 26 επεισοδίων, διασκευή του έργου του Δημήτρη Ψαθά.

Οι περιπέτειες της Μαντάμ Σουσού, η οποία από το Βούθουλα μετακομίζει στο Κολωνάκι, χωρίζει τον ιχθυοπώλη σύζυγό της Παναγιωτάκη και γίνεται λεία στα χέρια του αρπακτικού προικοθήρα Μηνά Κατακουζηνού.

Δείτε σήμερα: Επεισόδια 4ο & 5ο & 6ο

Αφού τελείωσαν οι προετοιμασίες για τη μεγάλη δεξίωση, η Σουσού δίνει τις τελευταίες εντολές. Όλα είναι έτοιμα και οι καλεσμένοι αρχίζουν να καταφθάνουν. Η Μαρί, με τη συμπεριφορά της προκαλεί τον εμπαιγμό των καλεσμένων. Εκείνοι συζητούν για διάφορα θέματα της γειτονιάς τους. Η συζήτησή τους επικεντρώνεται στον Κατακουζηνό.
Η μαντάμ Σουσού επεμβαίνει στη συζήτησή και τους μιλάει για την ιστορία του Μπίθουλα και το όνομα των Κατακουζηνών. Στη συνέχεια, λόγω της διένεξής της με τον Δημήτρη, συγχύζεται, προσβάλλει τους καλεσμένους και τους διώχνει από το σπίτι της.
Ο Παναγιωτάκης παρηγορεί τη γυναίκα του.

Η Σουσού υποδέχεται το ζωγράφο στο σπίτι της και συζητούν. Λίγο αργότερα, η κυρία Τσίρου επισκέπτεται τη Μαντάμ Σουσού και της ζητάει να ενισχύσει τη φιλόπτωχο αδελφότητα. Εκείνη τη στιγμή, επιστρέφει στο σπίτι ο Παναγιωτάκης και ανακαλύπτει ότι η γυναίκα του προσφέρει τα ρούχα του στους φτωχούς.
Επιπλήττει έντονα τη Σουσού, η οποία φεύγει θιγμένη από το σπίτι της. Οι ώρες περνούν, ο Παναγιωτάκης και η υπηρέτρια περιμένουν ανήσυχοι τη Σουσού να επιστρέψει. Τελικά, η Σουσού επιστρέφει αργά το απόγευμα και δίνει τέλος στην αγωνία τους.

Η Σουσού ετοιμάζεται για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Κατά την παραμονή της στην εξοχή, γνωρίζεται με άλλες παραθερίστριες, αναπαύεται και απολαμβάνει την ηρεμία της εξοχής.
Ένα μικροατύχημα γίνεται αφορμή να συναντήσει τον Κατακουζηνό.
Εν τω μεταξύ, ο Ζωρζ ζητάει την άδεια της κυρίας Άννας για να πάει με την Κατινίτσα στο θέατρο. Οι δύο νέοι συναντιούνται στο κουρείο του Ζωρζ και συνομιλούν τρυφερά.


Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Θανάσης Παπαγεωργίου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Νατάσα Ασίκη, Πάνος Χατζηκουτσέλης, Δήμητρα Ζέζα, Έρση Μαλικένζου, Νεφέλη Ορφανού, Νίκος Γαροφάλλου, Τάσος Χαλκιάς, Ευδοκία Σουβατζή, Κώστας Κοντογιάννης, Περικλής Λιανός, Τάσος Μασμανίδης, Μαίρη Κατσιμπάρδη, Αλέκος Ζαρταλούδης, Παύλος Χαϊκάλης, Ντίνος Δουλγεράκης, Σπύρος Κουβαρδάς, Νίκος Κάπιος, Γιώργος Σαπανίδης, Εμμανουέλα Αλεξίου, Γεωργία Καλλέργη, Ρέα Χαλκιαδάκη, Τώνης Γιακωβάκης, Δημήτρης Πανταζής, Πάνος Βασιλειάδης, Γιώργος Γιανναράκος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Γαλήνη Τσεβά, Παναγιώτης Σουπιάδης, Λία Κονταξάκη, Ελένη Παράβα, Μαργαρίτα Λούζη, Αριέττα Μουτούση, Θόδωρος Δημήτριεφ, Μάγδα Μαυρογιάννη, Αλέκος Κούρος, Ελένη Καψάσκη, Χριστίνα Στόγια κ.ά.
Τηλεσκηνοθεσία: Πολ Σκλάβος
Συγγραφέας: Δημήτρης Ψαθάς
Σενάριο: Ε. Διαμαντοπούλου (προσαρμογή κειμένου)
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ριχάρδος Μερόντης
Μουσική επιμέλεια: Δανάη Ευαγγελίου
Σκηνικά-κοστούμια: Πέτρος Καπουράλης
Οργάνωση παραγωγής: Ελβίρα Ράλλη
Διεύθυνση παραγωγής: Ράνια ΔημοπούλουΣκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου

Παραγωγή: Ελληνική

Επόμενο > [K] Η ΓΟΥΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά