ΤΕΤΑΡΤΗ  11/09/2019
07:30 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΑΙΓΑΙΟ ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΤαξίδιαWeb TV


Σειρά ντοκιμαντέρ 13 ημίωρων εκπομπών, παραγωγής 1999-2002, που θα μας αφηγηθεί αυθεντικές ιστορίες ανθρώπων του Αιγαίου.

Ταξιδεύουμε σε δρόμους θαλασσινούς, που εδώ και χιλιάδες χρόνια οι Αιγαιοπελαγίτες ακολουθούν.
Με ένα καΐκι ιστορικό, τον «Ζέππο», φτιαγμένο προπολεμικά από τον καπετάν Ανδρέα Ζέππο και τραγουδισμένο από τον μεγάλο ρεμπέτη Γιάννη Παπαϊωάννου, αναζητούμε διαχρονικά πρόσωπα, νομάδες της θάλασσας.
Αυθεντικές ιστορίες ζωής από μουσικούς, ψαράδες, καραβομαραγκούς, σφουγγαράδες, αγγειοπλάστες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανθρώπους με στάση ζωής, με πολιτισμό, που ανεπιτήδευτα ξεπηδά σαν ανάσα από μέσα τους. Άνθρωποι που δίνουν ακόμα την ενάργειά τους για να έχουμε ένα Αιγαίο με πρόσωπο και αρμονία.
Ένα θαλασσινό ταξίδι 1500 μιλίων γεμάτο εκπλήξεις και περιπέτεια. Μία θαλασσινή περιπλάνηση με αυθεντικούς ανθρώπους του Αιγαίου. Σύρος, Σίφνος, Πάρος, Νάξος, Πατερονήσια, Νησίδες, Χταπόδια, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δονούσα, Μάκαρες, Μύκονος, Αμοργός, Λέβιθα, Κάλυμνος, Σύμη, Τήλος, Νίσυρος, Αστυπάλαια.
Τα γυρίσματα της σειράς άρχισαν το 1999 και ολοκληρώθηκαν το 2002. Ένα συμβολικό, αλλά καθόλου τυχαίο, πέρασμα από το τέλος ενός αιώνα στις αρχές του άλλου.

Δείτε σήμερα: «Ταξίδι στο χρόνο»

Σε μια θαλασσινή διαδρομή από τα Δωδεκάνησα στις Κυκλάδες, Σύμη, Τήλος, Αμοργός, Σίφνος, Πάρος, αναζητούμε την ανώνυμη αρχιτεκτονική μέσα στη ζωή, το χώρο και το χρόνο.Κείμενα: Κώστας Γουζέλης
Σενάριο: Γιώργος Κολόζης
Σύνθεση: Μανώλης Παππος - Βασίλης Δρογκαρης
Δ/νση παραγωγής: Γιώργος Κολόζης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κολόζης

Παραγωγή: Ελληνική

Παρουσίαση: Κώστας Γουζέλης

Επόμενο > Η ΓΟΥΑΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά