ΚΥΡΙΑΚΗ  25/08/2019
08:35 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΒΟΤΑΝΑ, ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΦύσηWeb TV


Σειρά ντοκιμαντέρ, 24 ημίωρων επεισοδίων

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Βότανα, μυστικά και θεραπείες» έχει θέμα τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και των φυτών, καθώς και την καταγραφή των γνώσεων της λαϊκής παράδοσης που έχουν επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας.
Δεν πρόκειται για μια προσπάθεια επαναφοράς των παλαιών θεραπευτικών μεθόδων, ούτε, βέβαια, για αφελές εγχείρημα αντικατάστασης της σύγχρονης ιατρικής ή μια πρόταση συνολικής «εναλλακτικής» φαρμακευτικής. Είναι μια «στάση» για περίσκεψη, μια προσπάθεια να ξαναφέρει ο τηλεθεατής στο μυαλό του την ιαματική εμπειρία της φύσης, όπως αυτή αποθησαυρίστηκε μέσα σε απλές συνταγές, οι οποίες μεταβιβάζονταν από τους παλιότερους στους νεότερους.
Η εκπομπή συνεργάζεται με διακεκριμένους επιστήμονες γιατρούς, βοτανολόγους, φαρμακοποιούς, δασολόγους, ιστορικούς, λαογράφους, κοινωνιολόγους, κ.ά. ώστε να υπάρχει η επιστημονική άποψη και τεκμηρίωση για κάθε θέμα.


Περιγραφή επεισοδίου
Σ’ αυτό το επεισόδιο επισκεπτόμαστε το νομό Ηρακλείου. Ο γεωπόνος Μανώλης Αβραμάκης αναλύει τον χλωριδικό πλούτο της περιοχής. Ο κύριος Μανώλης Καμπριάνης, ιδιοκτήτης καταστήματος εμπορίας βοτάνων στην αγορά του Ηρακλείου αναλύει το προφίλ των αγοραστών βοτάνων, ενώ η διευθύντρια του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου, καθηγήτρια Κατερίνα Βορεάδου, παρουσιάζει τις επιστημονικές δράσεις για την προστασία του χλωριδικού πλούτου του νησιού και την εκπαίδευση των νεότερων γενεών. Τέλος, στο χωριό Άνω Ασίτες, η Έλενα Σωμαρακάκη μας παρουσιάζει δύο αλοιφές με βάση την καλέντουλα.Σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Μοντάζ: Λεωνίδας Παπαφωτίου
Δ/νση φωτογραφίας: Αλέξης Ιωσηφίδης
Δ/νση παραγωγής: Σίμος Ζέρβας
Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Καλέσης

http://goo.gl/iLnhrf

Επόμενο > Ο,ΤΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ... ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ!

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά