ΠΕΜΠΤΗ  15/08/2019
01:05 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
BORDERS   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑWeb TV


Εβδομαδιαία δημοσιογραφική εκπομπή.Η εκπομπή μας ταξιδεύει κάθε εβδομάδα πέρα από τα σύνορα! Τα σύνορα ως ένα σημείο συνάντησης διαφορετικοτήτων αποτελούν ένα γόνιμο χώρο όπου οι κουλτούρες συνδιαλέγονται για να δημιουργήσουν ένα πολύ πλούσιο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτισμικό πλαίσιο. Ένα πλαίσιο όπου διατηρούνται οι προηγούμενες αλλά και αναδύονται νέες πολυπολιτισμικές πρακτικές. Σε αυτό το ταξίδι θα ανακαλύψουμε πολιτισμικές συγγένειες και αντιστοιχίες όπως αυτές εκδηλώνονται σε διάφορα πολιτισμικά και κοινωνικά δρώμενα, ως ένας τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Θα ανταλλάξουμε απόψεις και ιδεολογίες, θα επηρεάσουμε και θα επηρεαστούμε. Κάθε επεισόδιο και ένας διαφορετικός κοινωνικός «διάλογος» για όλα όσα χωρίζουν αλλά και ενώνουν τους λαούς, ιστορικά, πολιτικά, πολιτισμικά!


Περιγραφή επεισοδίου
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ …ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Στην πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος, σε μια από τις επιφανέστερες εστίες πολιτισμού που υπήρξαν ποτέ, στην πόλη της Αλεξάνδρειας ταξιδεύει η εκπομπή.
Στο πρώτο επεισόδιο ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης
Αφρικής Θεόδωρος Β’, σε μια συζήτηση από καρδιάς, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μεγάλη σημασία της πόλης για την εξάπλωση του Χριστιανισμού σε όλον τον κόσμο, ενώ η διεθνούς φήμης αρχαιολόγος Καλλιόπη Λιμναίου-Παπακώστα, που βρήκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της πόλης, μας ξεναγεί και μας μιλάει για τα τελευταία σημαντικά ευρήματα της ανασκαφής της, που ενισχύουν την εκτίμηση ότι ίσως έρθουν στο φως ακόμη πιο συγκλονιστικά στοιχεία για τον Μακεδόνα στρατηλάτη.
Στο ίδιο επεισόδιο μαθαίνουμε πως η Ελληνική Κοινότητα της πόλης και ο
Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αλεξάνδρειας, συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου η Αλεξάνδρεια να φτάσει στην ακμή της. Τέλος, μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον παγκοσμίου φήμης ιστορικό και αρχιτέκτονα Dr. Awad για
όλες εκείνες τις επιρροές που έκαναν την Αλεξάνδρεια μοναδική.
H εκπομπή αναδεικνύει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η πόλη κατέστη
ένα χωνευτήρι πολιτισμών και διαφορετικών επιρροών, αφήνοντας το στίγμα της όχι μόνο στην πορεία της Αιγύπτου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.Διεύθυνση παραγωγής: Αθηνά Βοσινάκη
Διευθυντής φωτογραφίας: Δημήτρης Παλαιολόγος
Κινηματογράφηση: CINEXTREME.TV
Εκτέλεση παραγωγης: VISUAL ARTS TV PRODUCTIONS
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Νερούλιας

Παρουσίαση: Αλέξης Αλεξιάδης


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > PG ΒΟΤΑΝΑ, ΚΑΡΠΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά