ΤΕΤΑΡΤΗ  14/08/2019
15:55 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΣυζήτησηWeb TVΔείτε σήμερα: «Από τον θρύλο της Καζαμπλάνκα, στα μυστήρια της Φες»

Καζαμπλάνκα και Φες, δυο πόλεις, δυο διαφορετικές εικόνες της πιο εξωτικής χώρας της αφρικανικής ηπείρου, που βρίσκεται πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη, στην Ευρώπη.
Με οδηγούς τους κατοίκους, Μαροκινούς και Έλληνες, που μιλούν στην Έλενα Κατρίτση, θα γνωρίσουμε το παρόν και θα ανακαλύψουμε το παρελθόν του βασιλείου του Μαρόκου, με τις μοντέρνες μεγαλουπόλεις από τη μία και τις ιερές αυτοκρατορικές πόλεις από την άλλη.
Ένα ταξίδι στον χρόνο ξεκινά από τη στιγμή που φτάνεις στην ιερή και ατμοσφαιρική Φες, την πιο καλά διατηρημένη, ιστορική πόλη του αραβικού - μουσουλμανικού κόσμου. Εύκολα μπορείς να χαθείς, περπατώντας στα περισσότερα από 9.000 σοκάκια της Μεντίνα, προσπαθώντας να ανακαλύψεις την παραδοσιακή μαροκινή ζωή και την κουλτούρα αυτής της χώρας. Εδώ, όπου χτυπά η καρδιά του Μαρόκου, βρίσκεται και ένα από τα σπουδαιότερα θρησκευτικά και πνευματικά κέντρα του Ισλάμ, το πιο παλιό Πανεπιστήμιο του κόσμου, το Αλ Καραουίν, χάρη στο οποίο η Φες αποκαλείται και ως «η Αθήνα της Αφρικής».
Η πιο διάσημη πόλη του βασιλείου, η θρυλική Καζαμπλάνκα με το πολυσύχναστο λιμάνι, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και την έντονη νυχτερινή ζωή είναι σήμερα το οικονομικό, βιομηχανικό κι επιχειρηματικό κέντρο του Μαρόκου. Το επιβλητικό Τέμενος του Χασάν Β', με τον υψηλότερο μιναρέ στον κόσμο, δεσπόζει στην άκρη της παραλίας, σχεδόν πάνω στα κύματα του Ατλαντικού, ενώ κάποιες γωνιές της, θυμίζουν έντονα σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας, καθώς πολλές ταινίες δράσης και κατασκοπείας έχουν γυριστεί στις γειτονιές της πόλης της Καζαμπλάνκα.
Παρουσίαση: Έλενα Κατρίτση
Παρουσίαση: Έλενα Κατρίτση

http://goo.gl/MMN3Zh

Επόμενο > ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά