ΤΕΤΑΡΤΗ  14/08/2019
09:05 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΈρευναWeb TVΔείτε σήμερα: «Μανώλης Ρασούλης»

Η ζωή και το έργο του πολυτάλαντου στιχουργού και συγγραφέα Μανώλη Ρασούλη, «ζωντανεύει» μέσα από αφηγήσεις και σπάνια ντοκουμέντα στη «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ».

Από το γαλλικό Μάη του ’68, στην «Εκδίκηση της Γυφτιάς» και τα «Δήθεν». Από την Κρήτη στην Ινδία και την αναζήτηση της Κρυμμένης Αρμονίας του γκουρού Ραζνίς.

Η εκπομπή εστιάζει στα χρόνια που έζησε στο Λονδίνο και στη ένταξή του στο τροτσκιστικό κίνημα, τα χρόνια που δούλεψε ως εργάτης στη ναυπηγοεπισκευαστική και την πορεία του στο ελληνικό τραγούδι. Η «ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» περιγράφει την περιπέτεια του Μανώλη Ρασούλη, που στοχοποιήθηκε ως δήθεν τρομοκράτης και εγκέφαλος της 17 Νοέμβρη, αλλά και όταν βρέθηκε στο στόχαστρο των Αρχών, εξαιτίας του περιοδικού «Αυγό», που εξέδιδε την δεκαετία του ‘80.
Οι πρώτες ηχογραφήσεις του ως τραγουδιστής και οι συνεργασίες του με μερικούς από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές και συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού όπως το Μάνο Λοΐζο και το Διονύση Σαββόπουλο. Ο ανήσυχος στιχουργός που έφερε τα πάνω κάτω στο ελληνικό τραγούδι και έλεγε ότι ήταν επιθυμία του να ανεβάσει την Αριστερά στα τραπέζια. Η σχέση του με το συγκρότημα Τρύπες και το Γιάννη Αγγελάκα, αλλά και τα ταξίδια του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην εκπομπή, μιλούν για τη σχέση τους με το Μανώλη Ρασούλη: η Χάρις Αλεξίου, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Βάσω Αλαγιάννη, ο Πέτρος Βαγιόπουλος, η κόρη του Ναταλία Ρασούλη, ο Ορφέας Περίδης, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Γιώργος Κούδας, ο Γιώργος Κοντογιάννης, ο Φώντας Λάδης, ο Λέων Πόλικερ και ο Γιώργος Γαβαλάς.
Παρουσίαση: Χρίστος Βασιλόπουλος

Επόμενο > PG ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά