ΤΕΤΑΡΤΗ  14/08/2019
18:45 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΠΡΟΒΑ ΓΑΜΟΥ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


Έτος παραγωγής: (2009)


Web TV


Σειρά ντοκιμαντέρ, που καταγράφει μία από τις σημαντικότερες συμβάσεις και δεσμεύσεις της κοινωνίας μας: αυτή του γάμου. Πρωταγωνιστές είναι, κυρίως, νέα ζευγάρια που κατοικούν στην Ελλάδα ή τέλεσαν τον γάμο τους στη χώρα μας, ελληνικής ή ξένης καταγωγής, χριστιανοί ή μη, εύποροι ή χαμηλότερων εισοδημάτων, αλλά και οι συγγενείς και οι φίλοι τους.
Όλοι, δηλαδή, οι συμμετέχοντες στην προετοιμασία και την τελετή ενός γάμου.
Τα ήθη και τα έθιμα –η κουζίνα, η μουσική, οι ενδυμασίες, τελετουργίες όπως το «κρεβάτι», το ξύρισμα του γαμπρού, ακόμα και ξενόφερτες συνήθειες όπως το bachelor party- κοινά και διαφορετικά από τόπο σε τόπο, καταγράφονται μέσα από τις παραδοσιακές συνήθειες των οικογενειών του γαμπρού και της νύφης.
Γνωρίζουμε έτσι τα έθιμα, τις ιδιαιτερότητες και τις νοοτροπίες διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, ενώ μοιραζόμαστε τη συγκίνησή τους, με ευαισθησία, σεβασμό, αλλά και με χιούμορ.

Δείτε σήμερα: «Πολωνία»

Μπορεί να είμαστε στην καρδιά της Αθήνας, οδό Μιχαήλ Βόδα της Πλατείας Βάθη, αλλά θα παρακολουθήσουμε έναν Πολωνικό γάμο. Το γάμο της Anna Armata και του Lukasz Czaja. Η νύφη ήρθε στην Ελλάδα πριν από 15 χρόνια και τελείωσε το Πολωνικό Λύκειο, αλλά με υποτροφία σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας. Εκεί γνώρισε και τον γαμπρό. Μαζί ήρθαν στην Ελλάδα αρχικά για διακοπές, και αργότερα εγκαταστάθηκαν μόνιμα. Οι συγγενείς τους, βέβαια, εύχονται στο ζευγάρι να επιστρέψει μια μέρα στην Πολωνία.
Ο γαμπρός μας εξομολογείται τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε τον πρώτο καιρό με την ελληνική γλώσσα, αλλά και την νοοτροπία.
Επισκεπτόμαστε την καθολική εκκλησία στην πολωνική γειτονιά της Αθήνας, παρακολουθούμε την προετοιμασία της νύφης και ζούμε από κοντά τα πολωνικά έθιμα και τις παραδόσεις πριν και μετά το γάμο.Σκηνοθεσία-φωτογραφία: Χρήστος Μπάρμπας
Μοντάζ: Γωγώ ΜπεμπέλουΕπόμενο > G Ο ΓΥΝΑΙΚΑΣ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ)

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά