ΤΕΤΑΡΤΗ  14/08/2019
18:30 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΕκπομπήWeb TV


Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο, αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Η εκπομπή «Εντός Αττικής», προτείνει αποδράσεις -τι άλλο;- εντός Αττικής.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

Δείτε σήμερα: «Αφίδνες»

Οι Αφίδνες του μύθου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Δύο βήματα από την Αθήνα είναι Αφίδνες. Με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων και το αντιλαμβάνεσαι όταν επισκεφθείς το λόφο Κοτρώνι, την ακρόπολη του ομώνυμου δήμου της αρχαίας Αθήνας. Σ’ αυτό το σημείο, λέει ένας μύθος, έφερε ο Θησέας την Ελένη της Σπάρτης -κοριτσάκι τότε- που μαγεύτηκε από την ομορφιά της και την απήγαγε. Απ’ αυτό το ύψωμα, ανατολικά, έχεις «πιάτο» τη λίμνη Μαραθώνα και δυτικά τις πλαγιές της Πάρνηθας που φιλοξενεί το σημερινό οικισμό με τα γραφικά σοκάκια. Προτού περιπλανηθείς στον πυρήνα του οικισμού οι περιμετρικοί περίπατοι και βόλτες σε σημεία θέας θα σε ανταμείψουν.
Από το Κορακοβούνι έχεις θέα, με καθαρό ορίζοντα, στην Εύβοια από τη μία και από την άλλη στην περιοχή της λίμνης Μαραθώνα, η οποία μοιάζει να είναι μια σταλιά από εκεί ψηλά. Αλλά και το πλάτωμα κάτω από το ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, λίγο μετά τα τελευταία σπίτια στα νοτιοδυτικά του χωριού, προσφέρει ανεμπόδιστη θέα αλλά και την επιλογή να κάνεις πικνίκ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει.
Οι βόλτες στα δρομάκια του χωριού έχουν την αξία τους. Δεν αποκλείεται σε κάποιο απ’ αυτά να είχε περπατήσει η Γεωργία Βασιλειάδου, καθώς οι Αφίδνες «πρωταγωνίστησαν» στην ηθογραφική κωμωδία «Η κυρά μας η μαμή» του Αλέκου Σακελλάριου.
Αλλά και ο σιδηροδρομικός σταθμός των Αφιδνών έχει «παίξει» σε τηλεοπτικά πλάνα της σειράς «Μεθοριακός σταθμός». Αν έως τώρα έβλεπες τις Αφίδνες φευγαλέα από την εθνική οδό, τώρα έχεις λόγους να τις γνωρίσεις από κοντά.

https://goo.gl/XR5czr

Επόμενο > PG ΠΡΟΒΑ ΓΑΜΟΥ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά