ΤΕΤΑΡΤΗ  14/08/2019
10:30 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Ιστορία


Έτος παραγωγής: (2000)


Web TV


Ελλάδα: η χώρα του ήλιου και του θρύλου. Μέσα σ’ αυτό το ονειρικό φυσικό περιβάλλον, ο κάτοικος αυτής της χώρας δημιούργησε έργα αθάνατα, ομόρρυθμα της γεωμετρίας του εδάφους και του φωτός.
Μεγαλόπρεπα παλάτια, επιβλητικές ακροπόλεις και θέατρα, ναούς και ιερά, κάστρα και πύργους, βυζαντινά μνημεία, εκκλησιές και μοναστήρια. Αυτή την Ελλάδα του θρύλου θα ανακαλύψουμε μέσα από την ενδιαφέρουσα αυτή σειρά, στην οποία παρουσιάζεται η Ιστορική Γεωγραφία, ο πολιτισμός και η αρχιτεκτονική μορφή των μνημείων από τους αρχαίους χρόνους μέχρι την Ελληνική Επανάσταση.
Τα θέματα ποικίλουν και καλύπτουν όλες τις χρονικές περιόδους:
Από τον θαυμαστό προϊστορικό πολιτισμό των κατοίκων της Θήρας και τη θαλασσοκρατία των Μινωϊτών, στο νησί που λατρεύτηκε ο φωτεινός θεός του Ήλιου, ο Απόλλωνας, στην ιερή Δήλο. Από το ιερό λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Ολυμπία, στον ομφαλό της Γης, στους Δελφούς. Από την ιερότερη πόλη της αρχαίας Μακεδονίας, το Δίον, στο αριστούργημα της κλασικής Ελλάδος, τον Παρθενώνα.
Το τελευταίο προπύργιο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, ο θεοσέβαστος Μυστράς, η Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, το δοξασμένο μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας με τη θαυματουργή εικόνα, οι θησαυροί της Ρούμελης, είναι μερικά από τα θέματα της σημαντικής αυτής σειράς.

Δείτε σήμερα: «Αιτωλοακαρνανία – Μονοπάτια της ιστορίας»
Eπεισόδιο 3

Στην Αιτωλία και την Ακαρνανία, που στην αρχαιότητα αποτελούσαν δύο ξεχωριστές περιοχές, έζησαν, βασίλεψαν και συγκρούστηκαν θεοί, ημίθεοι και ήρωες. Οι μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές ανακατατάξεις που συντελούνται εκεί τις γεμίζουν με κάστρα, φρούρια, ναούς και μοναστήρια.
Στέκουν ακόμη και σήμερα έστω και ερειπωμένα, κληρονομιά του τόπου κι είναι τόσα πολλά, που ο επισκέπτης τα συναντά αρκετά συχνά μπροστά του.Σενάριο: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος
Επιμέλεια-παρουσίαση: Χαρά Φράγκου
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Δημοσιογραφική έρευνα: Ντίνα Ευαγγελίδη
Επιστημονικοί σύμβουλοι: Γιώργος Ιωάννου, Αθανάσιος Παλιούρας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημ. Νικ. Αναγνωστόπουλος
Μοντάζ: Πάνος Πολύζος
Ηχοληψία: Νίκος Μπουγιούκος

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αναγνωστόπουλος

Παραγωγή: Ελληνική

Επόμενο > PG ΑΠΟ ΑΓΚΑΘΙ ΡΟΔΟ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά