ΠΕΜΠΤΗ  15/08/2019
06:30 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΤαξίδιαWeb TV


Σειρά 14 ημίωρων ντοκιμαντέρ, με θέμα την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης και το Αιγαίο.

Η σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις περιπέτειες μιας ομάδας ιστιοπλόων στα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Θρύλοι, μύθοι, ήθη, έθιμα και παραδόσεις από έναν πανάρχαιο πολιτισμό, που η αρχή του χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Με μοναδική συντροφιά τον αέρα και την θάλασσα, ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, επισκέπτεται τα πιο ενδιαφέροντα νησιά του Αιγαίου και εξερευνά τους άγνωστους παραδείσους της ελληνικής φύσης.
Το πλήρωμά του, δραπέτες της καθημερινότητας, ρίχνεται σε μία περιπλάνηση στο βασίλειο του Ποσειδώνα, μαζεύοντας γνώσεις κι εμπειρίες πρωτόγνωρες. Ένα ταξίδι ανάμεσα στο βαθύ μπλε της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού, που αντιφεγγίζει στα κύματα.
Οι ταξιδιώτες του σκάφους «Πλωτώ» παθιασμένοι αυτοεξόριστοι, ελευθερώνουν στην θάλασσα την καρδιά τους και τη θέλησή τους, χωρίς προγραμματισμένες αφίξεις και αναχωρήσεις. Ταξιδεύουν, ερωτεύονται, ονειροπολούν, μετατρέπουν τον ήχο των κυμάτων σε τραγούδι και ζουν έντονα την κάθε στιγμή.
Μέσα από τα πλάνα της σειράς, ο τηλεθεατής σαγηνεύεται από το διαφορετικό, σπαταλάει ακούραστα το βλέμμα του, ακονίζει την φαντασία του και ζει κι αυτός το διαρκές παρόν του ταξιδιού.
Στην πορεία τους οι ιστιοπλόοι αντιμετωπίζουν με θάρρος την οργή του θεού της θάλασσας Ποσειδώνα και, μέσα από την αέναη πάλη τους με τα κύματα, έρχονται να φωτίσουν το παρελθόν και να σκιαγραφήσουν το μέλλον.
Η σειρά συνδυάζει την ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας με την εξερεύνηση και απευθύνεται σ΄ όλους ανεξαιρέτως τους τηλεθεατές και όχι μόνον στους ιστιοπλόους.
Παρουσιάζει ανάγλυφα τις ατέλειωτες ομορφιές του ελληνικού παράδεισου και παράλληλα, δίνει πληροφορίες για τα λιμάνια, τους φάρους αλλά και όλα όσα αφορούν την πλεύση, βοηθώντας συγχρόνως, όλους όσοι σχεδιάζουν να κάνουν ιστιοπλοΐα στα μαγευτικά νερά της Ελλάδας.Παραγωγή: Ελληνική

Επόμενο > PG ΑΕΙΝΑΥΤΕΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ (ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ)

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά