ΠΕΜΠΤΗ  16/05/2019
08:20 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Τέχνες - ΓράμματαWeb TV


Γνωστοί καλλιτέχνες μιλούν για το έργο τους και καταθέτουν τις απόψεις τους για την σύγχρονη τέχνη και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει ζητήματα της εποχής. Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου προσεγγίζει τα θέματα με σκοπό να αναδείξει τον καλλιτεχνικό λόγο και να παρουσιάσει όλους,όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα της σύγχρονης τέχνης. Η εκπομπή στέκεται με προσοχή σε εκθέσεις ιστορικού ενδιαφέροντος, αναφερόμενη στις σχέσεις παρελθόντος και παρόντος,στην έκφραση, τους τρόπους,την ιδεολογία και την παραγωγή έργων τέχνης.

Η «Εποχή των Εικόνων» ταξιδεύει στο εξωτερικό και συνεχίζει το διάλογο με τον κόσμο των εικαστικών, έχοντας ως βασικό άξονα το γεγονός ότι οι τέχνες συναντιούνται και αποτελούν την αντανάκλαση διαφορετικών εκφάνσεων της ζωής.

Δείτε σήμερα: Ο Τρίτος Παράδεισος. Ο Μικελάντζελο Πιστολέτο (Michelangelo Pistoletto) στην Ελευσίνα

Έναν από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Arte Povera και το έργο του, τον Μικελάντζελο Πιστολέτο, φιλοξενεί η εκπομπή, με αφορμή τη μεγάλη έκθεσή του στο Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας. Στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2014, ο Ιταλός δημιουργός Μικελάντζελο Πιστολέτο παρουσιάζει για πρώτη φορά στη χώρα μας τρεις μεγάλες site-specific εγκαταστάσεις, που έχουν άμεση σχέση με τους εικαστικούς αλλά και φιλοσοφικούς προβληματισμούς του που διαφαίνονται εδώ και χρόνια στο έργο του. Στον εξωτερικό χώρο του Ελαιουργείου, ο καλλιτέχνης χαράσσει το σύμβολο του Τρίτου Παραδείσου. Στα δύο γειτονικά κτήρια κατασκευάζει δύο λαβυρίνθους από χαρτόνι και ένα τραπέζι αντικατοπτρισμού στο σχήμα της Μεσογείου, γύρω από το οποίο η Κατερίνα Ζαχαροπούλου και ο Μικελάντζελο Πιστολέτο συζητούν για όλο του το έργο. Η εκπομπή καταγράφει και παρακολουθεί την περφόρμανς της Μαίρης Ζυγούρη, «Το ταξίδι της Θεάς». Η Ελληνίδα καλλιτέχνις έσυρε τη βραδιά των εγκαινίων το έργο «Αφροδίτη των κουρελιών» του Μικελάντζελο Πιστολέτο, έπειτα από ένα εξάμηνο ταξίδι σε χώρους της Ελευσίνας, εναποθέτοντάς το στο Ελαιουργείο σαν πράξη τέλους και θυσίας.
Παραγωγή: Ελληνική

Παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

https://goo.gl/s0ve7f

Επόμενο > ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά