ΤΡΙΤΗ  12/02/2019
06:55 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Τέχνες - ΓράμματαWeb TV


Γνωστοί καλλιτέχνες μιλούν για το έργο τους και καταθέτουν τις απόψεις τους για την σύγχρονη τέχνη και τον τρόπο με τον οποίο εκφράζει ζητήματα της εποχής. Η Κατερίνα Ζαχαροπούλου προσεγγίζει τα θέματα με σκοπό να αναδείξει τον καλλιτεχνικό λόγο και να παρουσιάσει όλους,όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα της σύγχρονης τέχνης. Η εκπομπή στέκεται με προσοχή σε εκθέσεις ιστορικού ενδιαφέροντος, αναφερόμενη στις σχέσεις παρελθόντος και παρόντος,στην έκφραση, τους τρόπους,την ιδεολογία και την παραγωγή έργων τέχνης.

Η «Εποχή των Εικόνων» ταξιδεύει στο εξωτερικό και συνεχίζει το διάλογο με τον κόσμο των εικαστικών, έχοντας ως βασικό άξονα το γεγονός ότι οι τέχνες συναντιούνται και αποτελούν την αντανάκλαση διαφορετικών εκφάνσεων της ζωής.

Δείτε σήμερα: «Μουσείο Μπενάκη, Μαρίνα Αμπράμοβιτς»

Η σημερινή εκπομπή παρουσιάζει την έκθεση «As One» στο Μουσείο Μπενάκη. Τον Μάρτιο του 2016, η Marina Abramovic ήρθε στην Αθήνα για να παρουσιάσει το μεγάλης κλίμακας project, «As One» στο Μουσείο Μπενάκη. Το γεγονός της προσωπικής της παρουσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, προέκυψε ύστερα από τη συνεργασία του MAI (Marina Abramovic Institute), με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ του Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Και τα δύο ιδρύματα εντόπισαν κοινούς στόχους, όπως η διάδοση της Τέχνης μέσα από δημόσιες δράσεις, ο εκπαιδευτικός τους ρόλος και η ανάδειξη νέων καλλιτεχνικών δυνάμεων. Ύστερα από έρευνα στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας, κυρίως αυτού που εκφράζεται μέσα από την τέχνη της performance, επιλέχθηκαν Έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετείχαν στο «As One» με μακράς διάρκειας performance, ενώ η Marina Abramovic παρουσίασε τη μέθοδό της, γνωστή ως Abramovic Method, έδωσε διαλέξεις, δημιούργησε δυνατές εντυπώσεις και παρέδωσε εν τέλει ένα από τα μεγαλύτερα εκθεσιακά γεγονότα της χώρας, το οποίο προκάλεσε πλήθος συζητήσεων. «Η εποχή των εικόνων» παρουσιάζει μια συζήτηση της Κατερίνας Ζαχαροπούλου με τη Marina Abramovic, η οποία μιλάει τόσο για την έκθεση όσο και για τις μορφές της performance, τους Έλληνες καλλιτέχνες, τα media και τη σχέση της με το NEON. Επίσης, η Κατερίνα Ζαχαροπούλου συναντά ακόμη 4 από τους 6 μακράς διαρκείας περφόρμερς που εντυπωσίασαν με το έργο τους και τους ρωτάει για την εμπειρία τους. Συγκεκριμένα, συναντά τον Λάμπρο Πηγούνη, τη Βιργινία Μαστρογιαννάκη, τη Νάνσυ Σταματοπούλου και τον Θοδωρή Τράμπα. Τέλος, στην εκπομπή παρουσιάζονται αποσπάσματα των περφόρμανς τους, καθώς και πλούσιο υλικό από όλες τις στιγμές της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.
Παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

https://goo.gl/s0ve7f

Επόμενο > PG ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά