ΔΕΥΤΕΡΑ  11/02/2019
10:15 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡWeb TV


Μέσα από τα επεισόδια της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις ίδιες τους τις δυνάμεις.
Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, τις Τέχνες και στην κοινωνία.


Περιγραφή επεισοδίου
Ο Πιέρ είναι ένας όμορφος Γάλλος χορευτής από τα Πυρηναία, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα τα τελευταία 12 χρόνια. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Χορού (ΚΣΟΤ), χορογραφεί μόνος του αλλά και ως βοηθός του Αντώνη Φονιαδάκη, παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια έχει βρει μία ακόμα μορφή Τέχνης για να προεκτείνει την καλλιτεχνική του δημιουργία: τη ραπτική. Ράβει ρούχα για τον ίδιο, για άλλους, για παραστάσεις, καθώς και πολύχρωμες-σουρεαλιστικές στολές. Η ιδιαιτερότητα της δουλειάς του έγκειται στον τρόπο που συνδυάζει το χορό με τα αυτοσχέδια κοστούμια. Έχοντας απόλυτο έλεγχο της εικόνας του, δημιουργεί μια ιδιαίτερη εικαστική γλώσσα που αποτελεί την προσωπική του γραφή. Ολόσωμες στιλιζαρισμένες στολές παντρεύονται με χορογραφίες ποπ αισθητικής και έντονης ρυθμικής μουσικής. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι μια περσόνα προκλητική, ελεύθερη και αυτοσαρκαστικά χιουμοριστική. Αντίστιξη ωστόσο, αποτελεί το γεγονός ότι ο άνθρωπος που την ενσαρκώνει είναι ένας σεμνός, προσγειωμένος και πολύ σοβαρός καλλιτέχνης. Τι συνδέει λοιπόν το ρούχο με το χορό; Από πού αντλεί ο Πιέρ την έμπνευσή του; Θα ερευνήσουμε τις απαντήσεις σ’ ένα observational μουσικό ντοκιμαντέρ, όπου ο ρυθμός και οι φόρμες κυριαρχούν με σκοπό να σκιαγραφήσουν το πορτρέτο του νέου δημιουργού.
https://goo.gl/Ge4INH

Επόμενο > PG Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά