ΔΕΥΤΕΡΑ  11/02/2019
13:30 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΓαστρονομίαWeb TV


Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Δείτε σήμερα: «Σοκολάτα»

Η σοκολάτα είναι το υλικό της σημερινής εκπομπής. Ενημερωνόμαστε για την ιστορία της σοκολάτας.Ο ζαχαροπλάστης Δημήτρης Οικονομίδης συνθέτει μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη τα τρία είδη σοκολάτας και φτιάχνουν μαζί σοκολάτα καφέ με τραγανή βάση και μους λευκής κουβερτούρας με βανίλια, μπισκότο και καραμελωμένα καρύδια. Επίσης, η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη ετοιμάζει ένα τοστ σοκολάτας για να το πάρουμε μαζί μας. Ο Δημήτρης Κόλλιας μάς μαθαίνει τη διαδρομή της σοκολάτας από το εργαστήριο μέχρι την κατανάλωση και η διατροφολόγος-διαιτολόγος Βασιλική Κούργια μάς ενημερώνει για τις ιδιότητες της σοκολάτας και τα θρεπτικά της συστατικά.Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου - Δημήτρης Αποστολίδης Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

https://goo.gl/5PWjr7

Επόμενο > G ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑΝΕΤ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά