ΔΕΥΤΕΡΑ  11/02/2019
09:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΠολιτισμόςWeb TV


Δημοφιλείς ηθοποιοί του θεάτρου και του κινηματογράφου ξετυλίγουν το νήμα της ζωής τους και φωτίζουν γνωστές και άγνωστες πλευρές της προσωπικής και καλλιτεχνικής τους σταδιοδρομίας. Μιλάνε για τα παιδικά τους χρόνια, τα μέρη που μεγάλωσαν, την εφηβεία τους, τους δικούς τους ανθρώπους και την απόφασή τους να ακολουθήσουν τον δρόμο του ηθοποιού. Μας αφηγούνται τις πρώτες τους συγκινήσεις, την πρώτη επαφή με το κοινό, τη μύησή τους στους ρόλους που ερμήνευσαν, την τέχνη της υποκριτικής, τι έχει αλλάξει από πλευράς ερμηνείας, ποιο είναι το στοιχείο που τους χαρακτηρίζει ιδιαίτερα, πως βλέπουν τον κόσμο σήμερα, τι οραματίζονται για την κοινωνία και τους νέους ανθρώπους.
Σχολιάζουν την καθημερινότητα και υποστηρίζουν ότι η τέχνη λυτρώνει, δημιουργεί φίλους, ανοίγει νέους δρόμους στη ζωή και σε βοηθάει σιγά σιγά να προσπαθήσεις να συνδυάσεις τον άνθρωπο με τον καλλιτέχνη.
Τα «Ταξίδια στη Μνήμη» είναι ταξίδια μέσα στο χρόνο και στον εσωτερικό κόσμο του κάθε ηθοποιού. Ταξίδια χαρούμενα, ευχάριστα γεμάτα αναμνήσεις, ταξίδια που κάνουν οι ηθοποιοί μέσα στη ζωή, αλλά και μέσα από τους ρόλους τους.
Η σειρά παρουσιάζει δεκατρία ταξίδια μέσα από τα οποία παλαιότεροι και νεώτεροι ηθοποιοί συναντώνται κάθε φορά με δυο νέους ηθοποιούς της τελευταίας γενιάς και τους διδάσκουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους πάνω σε ένα ρόλο που αγάπησαν ιδιαίτερα.


Δείτε σήμερα: «Ξένια Καλογεροπούλου»

Η μεγάλη κυρία του θεάτρου και του κινηματογράφου Ξένια Καλογεροπούλου αναπολεί τις μνήμες της ζωής στους προσωπικούς της χώρους, το σπίτι της και το Θέατρο «Πόρτα», το δεύτερο σπίτι της. Εκεί θυμάται τα παιδικά της χρόνια, τα πρώτα παιχνίδια, τους παιδικούς της φίλους, τους αγαπημένους της γονείς. Επίσης, την απόφασή της να γίνει ηθοποιός, τα πρώτα χρόνια στη Σχολή του Θεάτρου, τους αγαπημένους της συμμαθητές.
Μας μιλάει για τη γνωριμία της με σπουδαίους ανθρώπους, την αγάπη και τη συνεργασία με τον πρώην άνδρα της τον Γιάννη Φέρτη, τη συνεργασία της με τον Μίνω Βολανάκη που μαζί ονειρεύτηκε και εμπιστεύτηκε το πρώτο της μεγάλο όνειρο, να φτιάξει το Θέατρο «Πόρτα». Ακόμα, μας μιλάει για το απόλυτο δημιούργημά της, το Παιδικό Θέατρο του Θεάτρου «Πόρτα» που έφτιαξε μαζί με τον σκηνοθέτη Θωμά Μοσχόπουλο.
Τέλος, η Ξένια Καλογεροπούλου ονειρεύεται και μας μιλάει για τα καινούργια της σχέδια στο Παιδικό Θέατρο και την κεντρική σκηνή του Θεάτρου «Πόρτα», έναν χώρο που την αντιπροσωπεύει απόλυτα.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Χάρης Παπαδόπουλος.
Καλλιτεχνική & δημοσιογραφική επιμέλεια: Μπάμπης Παπαχαραλάμπους.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανικολάου, Δημήτρης Κορδελάς.
Μουσική: Θοδωρής Ξυδιάς.
Μοντάζ: Γιώργος Σερντάρης, Αλέξης Σαλαμέ.
Ήχος: Δημήτρης Αθανασόπουλος.
Βοηθός σκηνοθέτη: Απόστολος Σταυρόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Αντώνης Σαμουράκης, Νότης Νικολαΐδης
Εκτέλεση παραγωγής: Δούρειος Ίππος.
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.


Επόμενο > PG ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά