ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  07/12/2018
21:00 Κατάλληλο για όλους (Απαραίτητη η γονική συναίνεση)
ΑΝΑΜΕΣΑ   
ΤΑΙΝΙΕΣ

ANCHE LIBERO VA BENE / LIBERO / ALONG THE RIDGE


Έτος παραγωγής: (2006)Οικογενειακό δράμα

Ο δεκάχρονος Τόμι ζει με την αδελφή του τη Βιόλα και τον Ρενάτο, τον πατέρα του. Η μητέρα του, τους έχει εγκαταλείψει. Οι τρεις τους έχουν αναπτύξει μεταξύ τους πολύ δυνατούς αλλά και ιδιαίτερους δεσμούς, δεδομένων των συνθηκών. Η Βιόλα, που είναι και η μεγαλύτερη πειράζει συνέχεια τον αδελφό της, παραμένοντας όμως μια στοργική παρουσία για τον μικρό. Ο πατέρας, πιεστικός και καμιά φορά αυταρχικός, πάντα όμως με γνώμονα το καλό της οικογένειας. Οι τρεις τους έχουν φτιάξει μια κοινή, όχι πάντα αρμονική, οικογενειακή ζωή μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται η Στεφάνια, η μαμά των παιδιών και σύζυγος του Ρενάτο.
Ξαφνικά, ακριβώς όπως είχε φύγει θα έρθει να ανατρέψει τις λεπτές ισορροπίες, να δημιουργήσει προσδοκίες, όνειρα και να ξύσει παλιές πληγές. Ο μικρός Τόμι, έχει όμως το δικό του καταφύγιο που του επιτρέπει να δραπετεύει από τον κόσμο των μεγάλων και να διατηρεί την πολύτιμη αθωότητά του. Πάνω στις στέγες των σπιτιών, μπορεί ακόμα να ονειρευτεί, να κάνει σκανταλιές... εν ολίγοις, να είναι παιδί.
Η Στεφάνια θα φύγει, αφήνοντας πάλι μετέωρους παιδιά και πατέρα. Ο Τόμι, για άλλη μία φορά, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις αλήθειες των μεγάλων. Θα ανακαλύψει ότι και οι μεγάλοι, ο μπαμπάς του δηλαδή, έχουν και αυτοί αδύναμες στιγμές. Όταν πια ο κόμπος θα έχει φτάσει στο χτένι, ο πατέρας του θα καταρρεύσει μπροστά στα μάτια του. Το παιδί, θα ανοίξει διάπλατα την αγκαλιά του και με τη δύναμη που μόνο η αγάπη κατέχει, θα σταθεί αντάξιο των περιστάσεων.
Ο Κιμ Ρόσι Στιούαρτ κερδίζει επάξια το στοίχημα στη σκηνοθετική του πρεμιέρα, παρουσιάζοντας στο κοινό ένα εξαιρετικό οικογενειακό δράμα που δίνει βάση στους χαρακτήρες, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη σχέση πατέρα-γιου.

Η ταινία προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στις Κάννες το 2006.
Παραγωγή: Ιταλίας

Παίζουν: Αλεσάντρο Μοράτσε, Κιμ Ρόσι Στιούαρτ, Μπάρμπορα Μπομπούλοβα, Μάσιμο Βιντσέντι, Μάρτα Νόμπιλι
Σενάριο: Λίντα Φέρι, Φεντερίκο Σταρνόνε, Φραντσέσκο Γκιαμούσο, Κιμ Ρόσι Στιούαρτ
Σκηνοθεσία: Κιμ Ρόσι Στιούαρτ

Επόμενο >  ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΚΑΙΡΟΣ

 
     
Μετάδοση μόνο για Ελλάδα
Μετάδοση παγκοσμίως
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά