ΠΕΜΠΤΗ  06/12/2018
11:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΠολιτισμόςWeb TV


Τα Βαλκάνια είναι μία περιοχή με μοναδικό φυσικό τοπίο όπου συναντιέται η Ανατολή με τη Δύση. Από εδώ πέρασαν μεγάλοι πολιτισμοί και αυτοκρατορίες, αφήνοντας πίσω τα σημάδια τους.

Σήμερα, τα Βαλκάνια είναι ένας χώρος πολυπολιτισμικός και πολυεθνικός, όπου ύστερα από μία περίοδο ανακατατάξεων και ριζικών αλλαγών αναζητεί νέες συμμαχίες και προοπτικές. Η παρουσία ελληνικού στοιχείου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της περιοχής και αποτελεί μέρος και της δικής μας Ιστορίας.
Η εκπομπή επιχειρεί μία γενικότερη ιστορική καταγραφή στην περιοχή των Βαλκανίων, μία περιοχή που αλλάζει ραγδαία. Μας ταξιδεύει σε όλες τις Βαλκανικές χώρες, προκειμένου να γνωρίσουμε πολιτιστικά δρώμενα, σύγχρονες τάσεις, πτυχές της καθημερινής ζωής, παράδοση, ήθη και έθιμα, αλλά και τα όνειρα και τις αγωνίες των πολιτών τους. Παράλληλα, γνωρίζουμε τη δράση και τις πρωτοβουλίες της σύγχρονης Ελλάδας στην περιοχή, τα κοινά σημεία μεταξύ των λαών, τη συνύπαρξη και τη συμβίωση διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών.

Αποκτούμε, δηλαδή, μια εικόνα για τις άγνωστες μέχρι τώρα γειτονικές μας χώρες.

Δείτε σήμερα: «Σαράγεβο»

Το Σαράγεβο έγινε παγκοσμίως γνωστό με τα γεγονότα της δεκαετίας του ’90. Ένας ηθοποιός, ο Μπόγιαν Μούστουρ, μας κάνει μια βόλτα στη παλιά πόλη. Ένας Μεξικανός βετεράνος πολεμικός ανταποκριτής, ο Μαουρίσιο Τσάλονς, μας μιλά για τις ανοιχτές πληγές που υπάρχουν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τα τραύματα που έχει αφήσει ο πόλεμος και για τα οποία ευθύνονται και τα ΜΜΕ. Επισκεπτόμαστε το Ανατολικό Σαράγεβο, αποτέλεσμα του διαχωρισμού του τελευταίου πολέμου, όπου συναντάμε τη 18άχρονη Ιβάνα. Επιστρέφουμε στο Σαράγεβο για να βρούμε τον Σέρτζιαν Ντιζντάρεβιτς, πρόεδρο της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που προσπαθεί να επαναφέρει την ομόνοια στην πόλη. Τέλος, συναντάμε και τους Άντις Χότζιτς και Άντεμ Ζάλιτιτς, μέλη μιας θρησκευτικής οργάνωσης, που μιλούν για τη ισλαμοφοβία που υπάρχει στο κόσμο.Σενάριο-διεύθυνση φωτογραφίας: Θεόδωρος Καλέσης.
Έρευνα-κείμενα: Γιώργος Στάμκος.
Αφήγηση: Αστέριος Πελτέκης.
Μοντάζ-Compositing Effects-Επιμέλεια μουσικής-Sound Desing: Γιάννης Ανδριάς.
Β΄ Κάμερα: Θεόφιλος Καλαϊτζίδης.
Motion Graphics: Γιώργος Ελευθέρογλου.
Ηχοληψία: Θεόδωρος Καλέσης, Θεόφιλος Καλαϊτζίδης.
Post production – Color correction: Κώστας Χαϊδεμένος.
Μίξη ήχου: Γιάννης Ανδριάς, Κώστας Χαϊδεμένος.
Διεύθυνση παραγωγής: Ειρήνη Παναγιωτίδου.
Εκτέλεση παραγωγής: ΑΙΜΟΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ: ΚΑΛΕΣΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ο.Ε.

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Καλέσης

Επόμενο > PG ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ: ΧΟΝΤΡΟΣ - ΛΙΓΝΟΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά