ΠΕΜΠΤΗ  06/12/2018
08:00 Κατάλληλο για όλους
ΒΟΤΑΝΑ, ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡWeb TV


Σειρά ντοκιμαντέρ, 24 ημίωρων επεισοδίων.

Η σειρά «Βότανα, μυστικά και θεραπείες» έχει θέμα τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και των φυτών, καθώς και την καταγραφή των γνώσεων της λαϊκής παράδοσης που έχουν επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας. Δεν πρόκειται για μια προσπάθεια επαναφοράς των παλαιών θεραπευτικών μεθόδων, ούτε, βέβαια, για αφελές εγχείρημα αντικατάστασης της σύγχρονης Ιατρικής ή μία πρόταση συνολικής «εναλλακτικής» φαρμακευτικής. Είναι μια «στάση» για περίσκεψη, μια προσπάθεια να ξαναφέρει ο τηλεθεατής στο μυαλό του την ιαματική εμπειρία της φύσης, όπως αυτή αποθησαυρίστηκε μέσα σε απλές συνταγές, οι οποίες μεταβιβάζονταν από τους παλιότερους στους νεότερους. Η σειρά συνεργάζεται με διακεκριμένους επιστήμονες γιατρούς, βοτανολόγους, φαρμακοποιούς, δασολόγους, ιστορικούς, λαογράφους, κοινωνιολόγους κ.ά. ώστε, να υπάρχει η επιστημονική άποψη και τεκμηρίωση για κάθε θέμα.

Eπεισόδιο 15

Περιγραφή επεισοδίου
Κατευθυνόμαστε προς τη λίμνη Κερκίνης, όπου ο Θόδωρος Ναζιρίδης, γενικός συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης μας μιλά για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, ενώ στα άνω Πορόια των Σερρών, μαζί με τον κ. Γιάννη, γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα του φιδόχορτου για τα ζώα.
Οι γυναίκες από τον Αγροτουριστικό Βιοτεχνικό Συνεταιρισμό συλλέγουν ζαμπούκο, ιππεύοντας τα επιβλητικά άλογά τους. Η Φεβρωνία μάς δείχνει όλους τους τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ζαμπούκο, ενώ η κα Πασχαλίτσα φτιάχνει μια πίτα από λάπατα, η οποία εκτός από νόστιμη είναι και θρεπτική.Σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Κείμενα-επιστημονικός σύμβουλος: Επαμεινώνδας Ευεργέτης
Αφήγηση: Αστέριος Πελτέκης
Μοντάζ: Λεωνίδας Παπαφωτίου
Διεύθυνση φωτογραφίας-ηχοληψία: Αλέξης Ιωσηφίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Σίμος Ζέρβας.

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Καλέσης

https://goo.gl/P3wHtF

Επόμενο > PG ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά