ΤΕΤΑΡΤΗ  05/12/2018
13:30 Κατάλληλο για όλους
ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΓαστρονομίαWeb TV


Η εκπομπή έχει θέμα της ένα προϊόν από την ελληνική γη και θάλασσα.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής, δημοσιογράφος Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, υποδέχεται στην κουζίνα, σεφ, παραγωγούς και διατροφολόγους απ’ όλη την Ελλάδα για να μελετήσουν μαζί την ιστορία και τη θρεπτική αξία του κάθε προϊόντος.
Οι σεφ μαγειρεύουν μαζί με την Ολυμπιάδα απλές και ευφάνταστες συνταγές για όλη την οικογένεια.
Οι παραγωγοί και οι καλλιεργητές περιγράφουν τη διαδρομή των ελληνικών προϊόντων -από τη σπορά και την αλίευση μέχρι το πιάτο μας- και μας μαθαίνουν τα μυστικά της σωστής διαλογής και συντήρησης.
Οι διατροφολόγοι-διαιτολόγοι αναλύουν τους καλύτερους τρόπους κατανάλωσης των προϊόντων, «ξεκλειδώνουν» τους συνδυασμούς για τη σωστή πρόσληψη των βιταμινών τους και μας ενημερώνουν για τα θρεπτικά συστατικά, την υγιεινή διατροφή και τα οφέλη που κάθε προϊόν προσφέρει στον οργανισμό.

Δείτε σήμερα: «Ρύζι»

Το ρύζι είναι το υλικό της σημερινής εκπομπής. Ενημερωνόμαστε για τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά της του ρυζιού, καθώς και την ιστορία του. Η σεφ Αριάδνη Πούλιου μαζί με την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μαγειρεύουν κρεατόπιτα με ρύζι και δαμάσκηνα και ρυζόγαλο με αβοκάντο και σοκολάτα. Επίσης, η Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη μάς ετοιμάζει καπνιστό και γλυκό ρύζι για να το πάρουμε μαζι μας. Ο ειδικός Σπύρος Καραχάλιος από το Μεσολλόγι μάς μαθαίνει τη διαδρομή του ρυζιού από την καλλιέργεια μέχρι την κατανάλωση και ο διατροφολόγος-διαιτολόγος Ιωάννης Κάλφας μάς ενημερώνει για τις ιδιότητες που έχει το ρύζι και τα θρεπτικά του συστατικά.Eπιμέλεια: Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη
Αρχισυνταξία: Μαρία Πολυχρόνη
Σκηνογραφία: Ιωάννης Αθανασιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Ζαχαράτος
Διεύθυνση παραγωγής: Άσπα Κουνδουροπούλου - Δημήτρης Αποστολίδης Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

https://goo.gl/5PWjr7

Επόμενο > G ΑΝΙΜΑΛΙΑ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά