ΤΕΤΑΡΤΗ  05/12/2018
11:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΠολιτισμόςWeb TV


Τα Βαλκάνια είναι μία περιοχή με μοναδικό φυσικό τοπίο όπου συναντιέται η Ανατολή με τη Δύση. Από εδώ πέρασαν μεγάλοι πολιτισμοί και αυτοκρατορίες, αφήνοντας πίσω τα σημάδια τους.

Σήμερα, τα Βαλκάνια είναι ένας χώρος πολυπολιτισμικός και πολυεθνικός, όπου ύστερα από μία περίοδο ανακατατάξεων και ριζικών αλλαγών αναζητεί νέες συμμαχίες και προοπτικές. Η παρουσία ελληνικού στοιχείου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της περιοχής και αποτελεί μέρος και της δικής μας Ιστορίας.
Η εκπομπή επιχειρεί μία γενικότερη ιστορική καταγραφή στην περιοχή των Βαλκανίων, μία περιοχή που αλλάζει ραγδαία. Μας ταξιδεύει σε όλες τις Βαλκανικές χώρες, προκειμένου να γνωρίσουμε πολιτιστικά δρώμενα, σύγχρονες τάσεις, πτυχές της καθημερινής ζωής, παράδοση, ήθη και έθιμα, αλλά και τα όνειρα και τις αγωνίες των πολιτών τους. Παράλληλα, γνωρίζουμε τη δράση και τις πρωτοβουλίες της σύγχρονης Ελλάδας στην περιοχή, τα κοινά σημεία μεταξύ των λαών, τη συνύπαρξη και τη συμβίωση διαφορετικών εθνοτήτων και θρησκειών.

Αποκτούμε, δηλαδή, μια εικόνα για τις άγνωστες μέχρι τώρα γειτονικές μας χώρες.

Δείτε σήμερα: «Βουκουρέστι»

Σκοπός του επεισοδίου είναι να γνωρίσουμε την πόλη του Βουκουρεστίου, όπως βγήκε από ένα βαρύ κομουνιστικό καθεστώς και μπήκε δυνατά στην Ενωμένη Ευρώπη. Η ιστορικός Σάντρα Εκομπέσκου μας μιλά για την εποχή που η πόλη ήταν το «μικρό Παρίσι», ενώ ένας Έλληνας, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, μας δίνει μια πιο αντικειμενική άποψη για το πώς έχει αλλάξει η πόλη και η χώρα. Η Μάγκα Τανασέσκου, δημοσιογράφος, μας ξεναγεί στο Βουκουρέστι, ενώ με τη βοήθεια ένος κάμεραμαν και ένος ρεπόρτερ κατορθώνουμε να μπούμε δυνατά στους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης. Μας μιλούν για τη νέα εποχή στα ΜΜΕ και για τις μεγάλες αλλαγές της δεκαετίας του ’90 στη Ρουμανία.Σενάριο-διεύθυνση φωτογραφίας: Θεόδωρος Καλέσης.
Έρευνα-κείμενα: Γιώργος Στάμκος.
Αφήγηση: Αστέριος Πελτέκης.
Μοντάζ-Compositing Effects-Επιμέλεια μουσικής-Sound Desing: Γιάννης Ανδριάς.
Β΄ Κάμερα: Θεόφιλος Καλαϊτζίδης.
Motion Graphics: Γιώργος Ελευθέρογλου.
Ηχοληψία: Θεόδωρος Καλέσης, Θεόφιλος Καλαϊτζίδης.
Post production – Color correction: Κώστας Χαϊδεμένος.
Μίξη ήχου: Γιάννης Ανδριάς, Κώστας Χαϊδεμένος.
Διεύθυνση παραγωγής: Ειρήνη Παναγιωτίδου.
Εκτέλεση παραγωγής: ΑΙΜΟΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ: ΚΑΛΕΣΗΣ Θ. & ΣΙΑ Ο.Ε.

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Καλέσης

Επόμενο > PG ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ: ΧΟΝΤΡΟΣ - ΛΙΓΝΟΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά