ΤΕΤΑΡΤΗ  05/12/2018
09:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ONE WAY TICKET   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Τρόπος ζωής


Έτος παραγωγής: (2014)


Web TV


Το «One Way Ticket» ανιχνεύει τις τύχες του Έλληνα που ζει εκτός ελληνικών συνόρων, σε διάφορα αστικά ή μη κέντρα της Ευρώπης. Η ξενότητα, η ελληνικότητα, τα επιχειρηματικά και πολιτιστικά κίνητρα της εκάστοτε ευρωπαϊκής χώρας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι προοπτικές ευδοκίμησής τους, θίγουν και επαναπροσδιορίζουν έννοιες, όπως η πατρίδα και η παγκοσμιοποίηση.
Σε κάθε εκπομπή επισκεπτόμαστε μια πόλη του εξωτερικού και γνωρίζουμε Έλληνες που ζουν εκεί και έχουν πετύχει κάτι σημαντικό: επαγγελματική εξέλιξη, καλλιτεχνική αναγνώριση, επιστημονική καταξίωση, αξιοσημείωτη συμμετοχή στα κοινά, προσωπική ευτυχία. Μπαίνουμε στο σπίτι τους, στο γραφείο τους, στην επιχείρησή τους. Συζητάμε μαζί τους θέματα προσαρμοστικότητας, αφομοίωσης, ενσωμάτωσης, γλώσσας, ρατσισμού, ευκαιριών, αξιοκρατίας.
Το «One Way Ticket» είναι μια εκπομπή με δυνατό και γρήγορο μοντάζ, αφηγηματική παρουσίαση, συνεντεύξεις, ενδιαφέρουσες και εναλλακτικές πληροφορίες για τις πόλεις που επισκεπτόμαστε. Συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με την προσωπογραφία και το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ. Πλατό είναι τα αεροδρόμια, οι πόλεις, οι δρόμοι, το σπίτι και το εργασιακό περιβάλλον των Ελλήνων του εξωτερικού που εν τέλει είναι και οι πρωταγωνιστές κάθε εκπομπής.

Δείτε σήμερα: «Παρίσι»

Τι λέτε για μια βόλτα στον Σηκουάνα, την Μονμάρτρη, το κέντρο σύγχρονης τέχνης Ζορζ Πομπιντού; Ναι, πολύ σωστά. Βρισκόμαστε στο Παρίσι, και σ’ αυτήν την εκπομπή έχουμε να πούμε πολλά και πολύ διαφορετικά μεταξύ τους. Ας ξεκινήσουμε με λίγη... Αστροφυσική. Εδώ και πολλά χρόνια, η Αθηνά Κουστένη ασχολείται με τον Τιτάνα, δορυφόρο του Κρόνου. Γι’ αυτό και στην επιστημονική κοινότητα, την αποκαλούν η «κυρία Τιτάνα». Κορυφαία αστροφυσικός και διευθύντρια στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας, μας υποδέχτηκε στο αστεροσκοπείο της Μεντόν στο Παρίσι και μας μίλησε για μακρινούς πλανήτες που μοιάζουν με τη Γη, καθώς και για αποστολές που θέτουν ψηλά τον πήχυ της εξερεύνησης του Διαστήματος. Ο Τεό Γιαννιτσάκης, καλλιτέχνης, φωτογράφος, εικονογράφος, ανήσυχος, υπερδραστήριος και πολυτάλαντος, μας άνοιξε το ατελιέ του στο κέντρο του Παρισιού και μιλήσαμε για τον κόσμο της μόδας, το Παρίσι, τη διαφήμιση, τα social media. Και ο Βαγγέλης Βασιλείου, αρχιτέκτονας, product designer και καθηγητής σε σχολές Αρχιτεκτονικής απάντησε σε πολλά ερωτήματα για την αισθητική και τη λειτουργικότητα. Ραντεβού στο Παρίσι λοιπόν.Αρχισυνταξία: Γιούλη Επτακοίλη
Παραγωγή: GV ProductionsΣκηνοθεσία: Γιάννης Μαράκης

Επόμενο > PG Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά