ΤΕΤΑΡΤΗ  05/12/2018
08:00 Κατάλληλο για όλους
ΒΟΤΑΝΑ, ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡWeb TV


Σειρά ντοκιμαντέρ, 24 ημίωρων επεισοδίων.

Η σειρά «Βότανα, μυστικά και θεραπείες» έχει θέμα τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και των φυτών, καθώς και την καταγραφή των γνώσεων της λαϊκής παράδοσης που έχουν επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας. Δεν πρόκειται για μια προσπάθεια επαναφοράς των παλαιών θεραπευτικών μεθόδων, ούτε, βέβαια, για αφελές εγχείρημα αντικατάστασης της σύγχρονης Ιατρικής ή μία πρόταση συνολικής «εναλλακτικής» φαρμακευτικής. Είναι μια «στάση» για περίσκεψη, μια προσπάθεια να ξαναφέρει ο τηλεθεατής στο μυαλό του την ιαματική εμπειρία της φύσης, όπως αυτή αποθησαυρίστηκε μέσα σε απλές συνταγές, οι οποίες μεταβιβάζονταν από τους παλιότερους στους νεότερους. Η σειρά συνεργάζεται με διακεκριμένους επιστήμονες γιατρούς, βοτανολόγους, φαρμακοποιούς, δασολόγους, ιστορικούς, λαογράφους, κοινωνιολόγους κ.ά. ώστε, να υπάρχει η επιστημονική άποψη και τεκμηρίωση για κάθε θέμα.

Eπεισόδιο 14

Περιγραφή επεισοδίου
Το βήχιο είναι γνωστό από την αρχαιότητα για την ευεργετική επίδρασή του στην αναπνοή. Παρέα με τον κ. Γιώργο θα το συλλέξουμε στο όρος Παγγαίο, μαθαίνοντας χρήσιμες πληροφορίες γι’ αυτό. Ακολουθώντας τον κ. Γιώργο στην καθημερινότητά του, από το σπίτι μέχρι τη δουλειά του στη λαϊκή αγορά, καταλαβαίνουμε ότι για να φτάσει ένα βότανο στο φλιτζάνι μας, χρειάζεται πολύ κοπιαστική εργασία.
Οι Έλληνες έχουν μεγαλώσει με βότανα μέχρι τα μέσα του ’70, υποστηρίζει ο κ. Παναγιωτίδης, και προσθέτει: τα τελευταία 20 χρόνια μπήκαν τα φάρμακα στη ζωή μας, κάνοντάς μας να ξεχάσουμε την τεράστια παράδοσή μας στα αγνά φάρμακα της φύσης.Σενάριο: Θεόδωρος Καλέσης
Κείμενα-επιστημονικός σύμβουλος: Επαμεινώνδας Ευεργέτης
Αφήγηση: Αστέριος Πελτέκης
Μοντάζ: Λεωνίδας Παπαφωτίου
Διεύθυνση φωτογραφίας-ηχοληψία: Αλέξης Ιωσηφίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Σίμος Ζέρβας.

Σκηνοθεσία: Θεόδωρος Καλέσης

https://goo.gl/P3wHtF

Επόμενο > PG ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για άνω των 8 ετών
Κατάλληλο για άνω των 12 ετών
Κατάλληλο για άνω των 16 ετών
Κατάλληλο για άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά