ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  07/12/2018
10:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Τέχνες - Γράμματα


Έτος παραγωγής: (2003)


Web TV


Σειρά ντοκιμαντέρ που καταγράφει τις προφορικές μαρτυρίες Ελλήνων δημιουργών για μια κρίσιμη περίοδο της ζωής τους, του έργου τους, της χώρας. Κάθε δημιουργός επιλέγει μια συγκεκριμένη χρονιά, οριακή για το έργο του, αφηγείται τη ζωή του εκείνη την περίοδο, το έργο που ετοιμάζει, με τις όποιες συνεκδοχές, αλληλεξαρτήσεις, αλλά και επαναπροσδιορισμούς που το συνδέουν με την προσωπική του ζωή.

Παράλληλα, παρουσιάζει γεγονότα της Ιστορίας της χώρας, που λαμβάνουν χώρα πάλι την ίδια χρονιά, που ορίζουν, συμπληρώνουν ή και ερμηνεύουν τα προηγούμενα. Όλα αυτά βέβαια, σήμερα, όπως τα συγκρατεί και τα επιλέγει η μνήμη.

Σκοπός της σειράς είναι να αιχμαλωτίσει «ιστορίες» που κινούνται στο χώρο της προφορικής μαρτυρίας.Δείτε σήμερα: «Γιάννης Ζουγανέλης – 1984»

Ο μουσικός, δεξιοτέχνης της τούμπας, Γιάννης Ζουγανέλης, αφηγείται την περιπέτεια μιας ζωής γεμάτης εκπλήξεις, εστιάζοντας σε μια χρονολογία-σταθμό για την πορεία της τούμπας στην Ελλάδα: το 1984. Ξεκινώντας ως τρόφιμος στο Αναμορφωτικό Ίδρυμα Αρρένων Κορυδαλλού, όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική, προχώρησε με σταθερά βήματα μέχρι την κορυφή. Μέσα από αξιόλογες συνεργασίες, που έφεραν τη διεθνή αναγνώριση, καταξιώθηκε ως δεξιοτέχνης μουσικός της τούμπας. Η συνεργασία του με τους συνθέτες Μάνο Χατζιδάκι, Θόδωρο Αντωνίου και Δημήτρη Δραγατάκη, αλλά και η γνωριμία του με τους ποιητές Νίκο Καρούζο και Μιχάλη Γκανά υπήρξαν καθοριστικής σημασίας για την πορεία του ως καλλιτέχνη.

Την αφήγησή του πλαισιώνει οπτικοακουστικό υλικό με τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν το 1984 τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Άγγελος Κοβότσος.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Κορδελάς.

Ηχοληψία: Φάνης Καραγιώργος.

Μοντάζ: Ηλίας Δημητρίου.

Μουσική: Γιώργος Παπαδάκης.

Διεύθυνση παραγωγής: Θάνος Λαμπρόπουλος.

Εκτέλεση παραγωγής: Περίπλους.
Επόμενο > Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά