ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12/10/2018
18:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
SNAPSHOTS OF HISTORY   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


Έτος παραγωγής: (2016)Ο 20ός αιώνας είναι ο αιώνας της φωτογραφίας. Για πρώτη φορά στην Ιστορία, συνηθισμένοι άνθρωποι μπόρεσαν να κρατήσουν αναμνήσεις από τη ζωή τους. Στον κόσμο εκατομμύρια φωτογράφοι μπόρεσαν χωρίς να το συνειδητοποιήσουν να καταγράψουν την εποχή τους, να φωτίσουν άγνωστα γεγονότα ή να δώσουν ασυνήθιστη προοπτική περιόδων που νομίζουμε ότι ξέρουμε.
Από το Παρίσι της δεκαετίας του 1930 μέχρι το Κογκό του 1960, θα δούμε τις ιστορίες ανθρώπων που έγιναν μάρτυρες της Ιστορίας μέσω των προσωπικών τους στιγμών.
Οι εικόνες αυτές είναι πολύ πιο αποκαλυπτικές για την πραγματικότητα της Ιστορίας από τα «επίσημα» αρχεία, μας δείχνουν το υποκειμενικό, το βίωμα, το συναίσθημα. Οι άνθρωποι που έβγαλαν αυτές τις φωτογραφίες δεν είναι μαζί μας σήμερα να μας μιλήσουν γι’ αυτές, οι φωτογραφίες τους όμως μιλούν για τη ζωή τους, τα συναισθήματά τους και την Ιστορία όπως την έζησαν. Κι έτσι, αυτοί οι καθημερινοί ήρωες γίνονται σύγχρονοί μας.

Δείτε σήμερα: « Bill Manbo»

7 Δεκεμβρίου 1941. Η Ιαπωνία βομβαρδίζει τον αμερικανικό στόλο στο Περλ Χάρμπορ. Αυτή η επίθεση αλλάζει τον ρου της ιστορίας, οι ΗΠΑ μπαίνουν στον πόλεμο. Για το FBI και οι 120,000 Ιάπωνες που ζουν στην Αμερική είναι ύποπτοι, εχθροί και εν δυνάμει προδότες. Ο Μπιλ Μάνμπο, Αμερικανός Ιαπωνικής καταγωγής εμπλέκεται μαζί με την οικογένειά του σε αυτή την περιπέτεια και μέσα από τα δικά του μάτια θα ζήσουμε κι εμείς αυτό το κομμάτι της ιστορίας.
Παραγωγή: Γαλλίας

Επόμενο > ΜΝΗΜΕΣ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά