ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  14/09/2018
18:30 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
SOUNDTRACKS: SONGS THAT DEFINED HISTORY (Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


Έτος παραγωγής: (2017)


Web TV Greece


Σειρά ντοκιμαντέρ οκτώ επεισοδίων.

Η μουσική πολλές φορές έχει συνδεθεί με μεγάλες ιστορικές στιγμές και έχει σημαδέψει την συλλογική μας μνήμη. Τραγωδίες, θρίαμβοι, κινήματα, υπήρξαν μουσικές άρρηκτα συνδεδεμένες μαζί τους. Από την Παρέλαση της Ουάσινγκτον μέχρι τις εξεγέρσεις στο Στόουνγουολ, από την προσελήνωση μέχρι τον τυφώνα Κατρίνα – η μουσική πάντα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην γιορτή, στον πόνο, αναπόσπαστο κομμάτι συγκλονιστικών γεγονότων στην συλλογική μας ιστορία.

Δείτε σήμερα: «Μπίλι Τζιν Κινγκ εναντίον Μπόμπι Ριγκς: Η μάχη των φύλων» (Battle of the Sexes)
Eπεισόδιο 7

O περίφημος αγώνας τένις ανάμεσα στην Μπίλι Τζιν Κινγκ και στον Μπόμπι Ριγκς ήταν μια σημαδιακή στιγμή για το γυναικείο κίνημα. Η νίκη της Μπίλι Τζιν ήταν μια κορυφαία στιγμή για όλες στις γυναίκες που ήταν υποτιμημένες ως μόνο νοικοκυρές και μανάδες.

Η μουσική της δεκαετίας του ’60 και του ’70, από την Έλεν Ρέντι και τη Λέσλι Γκορ μέχρι την Αρίθα Φράνκλιν, βοήθησε επίσης να μεταδοθούν μηνύματα δύναμης στις γυναίκες.

Η σεξουαλική επανάσταση έφερε στην επιφάνεια πιο προκλητική μουσική, όπως «Το Χάπι» της Λορέτα Λιν -ωδή στα θαύματα και στην απελευθέρωση της αντισύλληψης. Κάθε γενιά γυναικών έβρισκε δύναμη και αλληλεγγύη σε γυναίκες καλλιτέχνες που τους έδιναν φωνή.
Παραγωγή: ΗΠΑ


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
Επόμενο > ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά