ΣΑΒΒΑΤΟ  11/08/2018
06:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΜΗΛΑ ΜΟΥ ΠΡΑΣΙΝΑ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΟικολογίαWeb TV


Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φιλοδοξεί να αφυπνίσει την οικολογική μας συνείδηση.
Πρόκειται, για τη σειρά οικολογικού ντοκιμαντέρ «Μήλα μου Πράσινα», που ανοίγει τη βεντάλια των βασικότερων περιβαλλοντικών ζητημάτων, εστιάζοντας στην καθημερινότητα και τον οικολογικό τρόπο διαβίωσης. Στα 13 επεισόδια της σειράς αναλύονται επίκαιρες θεματικές όπως οι ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, η βιοκλιματική αρχιτεκτονική, η πράσινη επιχειρηματικότητα και η αγροτική βιοποικιλότητα.
Η Λενιώ Μυριβήλη, ακαδημαϊκός με βαθιές οικολογικές ανησυχίες, ταξιδεύει στην Ελλάδα και συναντά 45 χαρισματικές προσωπικότητες, που έκαναν την οικολογία πράξη: Καλλιεργητές, ομάδες νέων, αρχιτέκτονες, επιχειρηματίες, δημόσια πρόσωπα και ακτιβιστές· ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και επιχειρούν για έναν καλύτερο πλανήτη, αλλά και για ένα ποιοτικότερο τρόπο ζωής. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις ανοίγεται ένας ορίζοντας οικολογικών επιλογών, που δεν μπορούν παρά να επηρεάσουν θετικά την καθημερινότητα μας.
Τις θεματικές των επεισοδίων πλαισιώνουν επιστημονικά πάνω από 40 ακαδημαϊκοί, φορείς αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Μέσα σε ένα αισιόδοξο και ελπιδοφόρο κλίμα, το ντοκιμαντέρ ισορροπεί ανάμεσα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία, αρθρώνοντας στο σύνολό της έναν πρακτικό κώδικα οικολογικής διαβίωσης.


Σενάριο: Λενιώ Μυριβήλη - Αλεξάνδρα Σαλίμπα
Αρχισυνταξία: Αλεξάνδρα Σαλίμπα
Επιστημονική επιμέλεια: Μαρία-Στέλλα Αλούπη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Σταμούλης


Σκηνοθεσία: Μιχάλης Αναστασίου

Επόμενο > ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ.

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά