ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  10/08/2018
11:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
BALKAN EXPRESS   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑWeb TV


Τα Βαλκάνια και η Νοτιοανατολική Ευρώπη αποτελούν μια ιδιαίτερη περιοχή της γεωγραφίας μας. Είναι ένα μέρος που φιλοξένησε μεγάλους πολιτισμούς, αυτοκρατορίες, παγκόσμιους πολέμους. Είναι ένα σταυροδρόμι τριών ηπείρων και μεγάλων εμπορικών δρόμων, ένας τόπος συνύπαρξης λαών και θρησκειών, ένα έδαφος εμπλουτισμένο με αναρίθμητα στοιχεία από διαφορετικές κουλτούρες, ένας ζωτικός χώρος για το ελληνικό στοιχείο, ένα κομμάτι της φύσης με μοναδική ομορφιά και ποικιλομορφία.
Με κινηματογραφική αισθητική, παρουσιαστές - πρωταγωνιστές τους ίδιους τους ανθρώπους και μέσα από αφηγήσεις της καθημερινής ζωής προσεγγίζει την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Με τη ματιά ενός ταξιδευτή –ερευνητή διεισδύει στην ανθρωπογεωγραφία, την κοινωνία, ιστορία, παράδοση, τέχνη, γαστρονομία, μουσική και σύγχρονη ζωή των λαών. «Ξεσκονίζει» τα σημάδια του ελληνικού πολιτισμού και ελληνισμού που είναι διάσπαρτα παντού και ανακαλύπτει ένα χαμένο κοσμοπολιτισμό που είναι ζητούμενο και της δικής μας εποχής.
Η εκπομπή είναι μια γέφυρα με την ευρύτερη γεωγραφία μας, μια επανασύνδεση με μια χαμένη ταυτότητα, ένα διαφορετικό ταξίδι...στην ΕΤ3.

Δείτε σήμερα: Μαύρη Θάλασσα – Μεσημβρία – Πύργος – Σωζόπολη
Eπεισόδιο 1

Σενάριο : Θόδωρος Καλέσης
Έρευνα –κείμενα: Γιώργος Στάμκος
Αφήγηση : Αστέριος Πελτέκης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Ζαρκαδής
Σκηνοθεσία: Θόδωρος Καλέσης

Επόμενο > 24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά