ΚΥΡΙΑΚΗ  29/10/2017
03:10 Κατάλληλο για όλους
ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΙστορίαLive Streaming
Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στο ζεύγος Ροζέ και Τατιάνα Μιλλιέξ, που κατά την περίοδο της ιταλικής εισβολής στην Ελλάδα, δούλεψε επίμονα ανάμεσα στους κορυφαίους πνευματικούς ανθρώπους της Γαλλίας, ενημερώνοντάς τους για τον αγώνα του ελληνικού λαού.

Σε αποκλειστική συνέντευξη, ο Ροζέ Μιλλιέξ μιλάει για τις ιστορικές αυτές συναντήσεις, καθώς και για ανέκδοτα περιστατικά των χρόνων εκείνων.
Παρουσιάζονται αυθεντικά κείμενα και χειρόγραφα των Ντεγκόλ, Κλοντέλ, Αντρέ Ζίντ, Σαρτρ, Καμί, Ελιάρ, Ζιλ Ρομέν, Λουί Ζουβέ, Μορίς Σουμάν, Λε Κορμπιζιέ, Μοριάκ, Ντιαμέλ, Αντρέ Μορουά, Έλσα Τριολέ, Ζολιό-Κιουρί και πολλών άλλων, που εκφράζουν το θαυμασμό και τη συμπαράστασή τους στο μαχόμενο ελληνικό λαό. Εκτός όμως, από τους πολιτικούς, φιλόσοφους, ποιητές, επιστήμονες και διανοητές, στο κάλεσμα των Μιλλιέξ ανταποκρίθηκαν και κορυφαίοι ζωγράφοι, προσφέροντας έργα τους στον αγώνα. Έτσι, συγκεντρώθηκαν έργα των Πικάσο, Ματίς, Μπράκ, Φουζερόν, Μαρκέ, Λοτ, Ντενουαγιέ, Μαρσάν, Ρουό, Μπουρντέλ και άλλων 44 καλλιτεχνών.
Ο Γάλλος ηθοποιός Ζαν Ντεσαλί, απαγγέλλει το ποίημα «Αθηνά» του Πολ Ελιάρ και η Γαλλίδα πρωταγωνίστρια του θεάτρου Σιμόν Βαλέρ απαγγέλλει το ποίημα «Ύμνος σε χαμηλή φωνή»του Ρενέ Σαρ.


Σενάριο-Έρευνα: Αντώνης Δωριάδης
Μουσική: Βασίλης Αρχιτεκτονίδης
Οπερατέρ: Νίκος Πετανίδης
Μοντάζ: Γιάννης Γαζής
Απαγγέλλουν στα ελληνικά οι ηθοποιοί: Αντιγόνη Γλυκοφρύδη, Βασίλης Κανάκης

Σκηνοθεσία: Πολ Σκλάβος

(E)
Επόμενο > PG Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΝΑΤΑ (E)

 
     
Live Streaming
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά