|
Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυ Μανώλη και σενάριο των Μαντώς Αρβανίτη και Θωμά Τσαμπάνη, επέστρεψε στην ΕΡΤ1 με καινούργια επεισόδια γεμάτα ανατροπές, ανομολόγητους έρωτες και σκοτεινά μυστικά που έρχονται στο φως.
Το σκληρό φως του ήλιου φωτίζει το μικρό νησί της Αρσινόης. Ένοχα μυστικά, προδοσίες, εγκλήματα, έρχονται στο φως. Ο καθρέφτης γυρνάει ανάποδα. Ο Σωτήρης, προδομένος από γυναίκα, πατέρα κι αδερφό, θα γίνει από θύμα θύτης. Οι επιλογές του σε αυτό το ταξίδι εκδίκησης θα τον οδηγήσουν στο μοιραίο τέλος. Ο Νικόλας, σ’ ένα ειρωνικό γύρισμα της μοίρας, θα γίνει από θύτης θύμα μιας αδίστακτης γυναίκας. Η Νέμεσις είναι εδώ για τον Νικόλα μα και για την Ηλέκτρα, που πρόδωσε τον Σωτήρη, αλλά και προδόθηκε από τον Παύλο. Ο αρραβώνας της κόρης της μαζί του θα είναι το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει δεχτεί ποτέ στη ζωή της. Θα τ’ αντέξει; Ηλέκτρα, Σωτήρης, Παύλος, Νεφέλη και Νικόλας παλεύουν να ζήσουν, να λησμονήσουν, ν’ αγαπηθούν, να εκδικηθούν, να εξιλεωθούν. Όλοι τους έρμαια της μοίρας μα και των επιλογών τους. Καθένας στον πόνο του, καθένας στη μοναξιά του μα και στην οργισμένη εκδίκησή του… Στο τέλος, ποιος θα νικήσει, μα και ποιος θα διαλύσει; Τι θα απομείνει; Ραγισμένες ψυχές, σκόρπια κομμάτια χάους που μονάχα ένα χέρι θεϊκό θα μπορέσει να συναρμολογήσει.
Eπεισόδιο 152
Περιγραφή επεισοδίου
Η Ηλέκτρα βασανίζεται από τις ενοχές της, ενώ η Νεφέλη απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τον Παύλο. Η απόσταση μεταξύ τους μεγαλώνει, και κανείς από τους δύο δεν ξέρει αν υπάρχει γυρισμός. Την ίδια στιγμή, ο Σωτήρης, νιώθοντας πως δεν έχει πια τίποτα να χάσει, γίνεται πιο επικίνδυνος από ποτέ. Είναι έτοιμος να μιλήσει—και οι αλήθειες που κρατά μέσα του μπορούν να ανατρέψουν τα πάντα. Ο Βρεττός επιστρέφει στην Αρσινόη, όμως ο Διονύσης φαίνεται να βρίσκεται ήδη στα ίχνη του. Αν οι υποψίες του επιβεβαιωθούν, το σχέδιο της οικογένειας Βρεττού κινδυνεύει να καταρρεύσει πριν καν ολοκληρωθεί. Και μέσα σε όλα αυτά, ο Βρεττός έρχεται αντιμέτωπος όχι μόνο με τους γιους του, αλλά και με τη Φιόνα. Η νύχτα πέφτει, και όλα μοιάζουν έτοιμα για το μεγάλο κόλπο. Θα προλάβουν να το φέρουν εις πέρας, ή η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει;
Παίζουν: Έμιλυ Κολιανδρή (Ηλέκτρα), Αποστόλης Τότσικας (Παύλος Φιλίππου), Τάσος Γιαννόπουλος (Σωτήρης Βρεττός), Κατερίνα Διδασκάλου (Δόμνα Σαγιά), Γιώργος Συμεωνίδης (Στέργιος Σαγιάς), Λουκία Παπαδάκη (Τιτίκα Βρεττού), Αλέξανδρος Μυλωνάς (Πέτρος Βρεττός), Θανάσης Πατριαρχέας (Νικόλας Βρεττός), Νεφέλη Κουρή (Κατερίνα), Ευαγγελία Μουμούρη (Μερόπη Χατζή), Δανάη Λουκάκη (Ζωή Νικολαΐδου), Δρόσος Σκώτης (Κυριάκος Χατζής), Ειρήνη Λαφαζάνη (Δανάη), Βίκτωρας Πέτσας (Βασίλης), Όλγα Μιχαλοπούλου (Νεφέλη), Νεκτάρια Παναγιωτοπούλου (Σοφία), Εμμανουήλ Γεραπετρίτης (Περλεπές- Διευθυντής σχολείου), Άρης Αντωνόπουλος (υπαστυνόμος Μίμης), Νίκος Ιωαννίδης (Κωνσταντής), Χρήστος Γεωργαλής (Σεραφεντίνογλου), Ιφιγένεια Πιερίδου (Ουρανία), Αστέριος Κρικώνης (Φανούρης), Φανή Καταβέλη (Ελένη), Παύλος Κουρτίδης (Ορέστης Μίχος), Ελένη Κούστα (Μάρω), Αλκιβιάδης Μαγγόνας (Τέλης), Ευγενία Καραμπεσίνη (Φιλιώ), Αλέξανδρος Βάρθης (Δικηγόρος Νάσος Δημαράς), Μάκης Αρβανιτάκης (πρόεδρος δικαστηρίου), Βασίλειος-Κυριάκος Αφεντούλης (αστυνομικός Χάρης), Αιμιλιανός Σταματάκης (Σταύρος).
Νέοι χαρακτήρες στη σειρά «Ηλέκτρα»: Αλεξάνδρα Παντελάκη (Δέσπω Καραβά), Ηλιάνα Μαυρομάτη (Αγνή Ντούτση), Σπύρος Σταμούλης (Αλέξης Μπόγρης), Νίκος Μέλλος (Βλάσης Περλεπές, γιος του γυμνασιάρχη Περλεπέ), Νικόλας Βασιλειάδης (Λάζαρος Δεληγιάννης), Γιάννης Αθητάκης (Αλκης Χαριτίδης), Βασίλης Τριανταφύλλου (Φώτης Μπαζάκας), Τηλέμαχος Παπαντωνίου (Πελοπίδας Βασιλείου), Θεοδώρα Τζήμου (Φιόνα Καρτάλη), Πέτρος Σκαρμέας (Τζιοβάνι), Χρήστος Χαλβατζάρας (Βύρων Καρτάλης), Δήμητρα Στογιάννη (Τζίνα Κυδωνάκη), Γιάννης Καπελέρης (Μάνος)
Σενάριο: Μαντώ Αρβανίτη, Θωμάς Τσαμπάνης
Σκηνοθεσία: Βίκυ Μανώλη
Σκηνοθέτες: Θανάσης Ιατρίδης, Λίνος Χριστοδούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Μάνος, Αντώνης Κουνέλας
Ενδυματολόγος: Έλενα Παύλου
Σκηνογράφος: Κική Πίττα
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Κόντος
Εκτέλεση παραγωγής: JK PRODUCTIONS – ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Παραγωγή: ΕΡΤ
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|