|
Πίσω από τις ειδήσεις και τα μεγάλα γεγονότα βρίσκονται πάντα ανθρώπινες στιγμές. Στιγμές που καθόρισαν την πορεία ενός γεγονότος, που σημάδεψαν ζωές ανθρώπων, που χάραξαν ακόμα και την ιστορία. Αυτές τις στιγμές επιχειρεί να αναδείξει η εκπομπή «365 Στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, φωτίζοντας μεγάλα ζητήματα της κοινωνίας, της πολιτικής, της επικαιρότητας και της ιστορίας του σήμερα. Με ρεπορτάζ σε σημεία και χώρους που διαδραματίζεται το γεγονός, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δημοσιογραφία 365 μέρες τον χρόνο, καταγραφή στις «365 Στιγμές».
Δείτε σήμερα:
«Άνθρωποι σε τόπους που ερήμωσαν»
«Άνθρωποι σε τόπους που ερήμωσαν» είναι το θέμα της εκπομπής «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου.
Υπάρχουν κάποιοι πανέμορφοι τόποι στην Ελλάδα, που με τα χρόνια ερήμωσαν κι εγκαταλείφθηκαν. Απομακρυσμένα νησιά στη μέση του πελάγους, νησιά με μαγευτικά τοπία και παραλίες, ιστορικά χωριά σε κρυμμένες χαράδρες, αγέρωχα καστροχώρια στις κορυφές λόφων.
Η εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου ταξίδεψε σε αυτά τα μέρη και γνώρισε τους ανθρώπους που ζουν ή έζησαν σε αυτούς τους εγκαταλελειμμένους τόπους.
Η εκπομπή βρέθηκε στη Σύρνα, ένα δυσπρόσιτο ερημονήσι στο Καρπάθιο Πέλαγος, στα Αρμάθια, ένα μικρό νησί απέναντι από την Κάσο με μια από τις ωραιότερες παραλίες της Μεσογείου, στη Βίνιανη, ένα χωριό με σημαντική αντιστασιακή ιστορία στην Ευρυτανία, και στον Ανάβατο, έναν εντυπωσιακό έρημο μεσαιωνικό οικισμό στη Χίο.
Έρευνα: Σοφία Παπαϊωάννου
Αρχισυνταξία: Σταύρος Βλάχος- Μάγια Φιλιπποπούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης
Μοντάζ: Ισιδώρα Χαρμπίλα
Παρουσίαση: Σοφία Παπαϊωάννου
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|