|
Η λάτρις του φαγητού και γκουρού της υγείας Νίκι Μάλερ διερευνά τα πραγματικά οφέλη για την υγεία, αλλά και τους κινδύνους από τις αγαπημένες μας τροφές, αναζητώντας τις ρίζες κάθε τροφίμου και διαλύοντας πολλούς μύθους γύρω από τη διατροφή.
Δείτε σήμερα:
«Αυγά» (Eggs)
Eπεισόδιο 14
Λατρεύουμε τα αυγά ομελέτα, ποσέ, τηγανητά ή βραστά. Μήπως, όμως υπερβάλλουμε; Τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει ένα νέο τύπο αυγών, τα λειτουργικά αυτά, που ανήκουν στην κατηγορία των σχεδιασμένων τροφίμων.
Στη Σιγκαπούρη διατίθενται τώρα αυγά εμπλουτισμένα με Ωμέγα-3, βιταμίνη Ε, καροτίνη, ιχνοστοιχεία. Όμως μήπως αυτά τα σχεδιασμένα αυγά είναι περισσότερο βλαβερά από ωφέλιμα;
Πώς παράγονται και τα θρεπτικά τους στοιχεία είναι καλύτερα από αυτά των συνηθισμένων;
Το επεισόδιο αυτό εξετάζει τη διατροφική αξία και τις διαφορές ανάμεσα στα εμπλουτισμένα αυγά και στα συνήθη.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|