|
Το «Βιβλιοβούλιο» είναι μια παρεμβατική εκπομπή που δίνει έμφαση στην επικαιρότητα του βιβλίου προσεγγίζοντάς το με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Mέσα από τους ίδιους τους συγγραφείς οι οποίοι θα μιλούν στην κάμερα, στον Μανώλη Πιμπλή, για τα τελευταία τους βιβλία, για το θέμα που αναπτύσσουν, για τα συγγραφικά τους στοιχήματα, για τη συγγραφική μέθοδο που ακολούθησαν αλλά και για το γενικότερο λογοτεχνικό περιβάλλον, τις αντιλήψεις τους για τον κόσμο, για όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Δείτε σήμερα:
Καλεσμένος ο Συγγραφέας Κώστας Γανωτής
Ο Κώστας Γανωτής γεννήθηκε στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Αρχικά ασχολήθηκε με το τραγούδι ως τραγουδιστής και κατόπιν ως συνθέτης και ερμηνευτής. Έχει κυκλοφορήσει πολλούς προσωπικούς δίσκους και το 2004 συνέθεσε το τραγούδι της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Έχει μελοποιήσει Καβάφη, Καρούζο, Παπατσώνη, Ρίτσο, Μουντέ, Κική Δημουλά. Το 2024 κυκλοφόρησε τα έργα «Ανατολή ανατολών» σε ποίηση Ζάχου Παπαζαχαρίου και «Μέρες Επιταφίου» σε ποίηση Νίκου Γκάτσου.
Πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα ήταν το μυθιστόρημα «Ευδαίμων Κοντοθώρης» (Εκδόσεις Tου Εικοστού Πρώτου, 1995) και επανήλθε με τα πεζογραφικά βιβλία «Περιμένοντας τον Λάκη Ρα» (Εκδόσεις Tου Εικοστού Πρώτου, 2009), «Λαλούτος Περτσινάβαλος» (Εκδ. Ηβη, 2023).
Με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο «Μαμά, εγώ δεν είμαι εγώ» (εκδ. Λιβάνη 2023), εμπνευσμένο από ανθρώπους που συνάντησε σε νυχτερινά μαγαζιά και βρίσκονταν σε αναζήτηση ταυτότητας φύλου, ο Κώστας Γανωτής συζητά με τον Μανώλη Πιμπλή για τη συγγραφική του πορεία, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης ως πηγή έμπνευσης, για τη συνάντησή του με σημαντικές προσωπικότητες της διανόησης, για το τι σημαίνει να είσαι αυτό που πράγματι θέλεις να είσαι ανεξάρτητα από τα εμπόδια που επιβάλλει ο κοινωνικός περίγυρος.
Επίσης, στην εκπομπή αυτής της εβδομάδας, ο κριτικός βιβλίου Βαγγέλης Χατζηβασιλείου μιλάει για το βιβλίο του Νίκου Μπακουνάκη «Γκούτλαντ» (εκδ. Πόλις 2024), ενώ η δημοσιογράφος Σταυρούλα Παπασπύρου συζητά με τον Μανώλη Πιμπλή για τα βιβλία «Φούγκα για ένα προτεκτοράτο» του Τομά Κανταλούμπ (μετάφραση: Δημήτρης Δημακόπουλος, εκδ. Πόλις 2024), «Μια αξιοπρεπής έξοδος» του Ερίκ Βιγιάρ (μετάφραση: Μανώλης Πιμπλής, εκδ. Πόλις 2024), «Μιλώντας στον πατέρα μου. Μια εισαγωγή στην τεχνοφεουδαρχία» του Γιάνη Βαρουφάκη (εκδ. Πατάκης 2024).
|
|