|
Για 6η χρονιά, η ΠΟΠ Μαγειρική αναδεικνύει τον πλούτο των υλικών της ελληνικής υπαίθρου και δημιουργεί μοναδικές γεύσεις, με τη δημιουργική υπογραφή του σεφ Ανδρέα Λαγού που βρίσκεται ξανά στο τιμόνι της εκπομπής!
Φέτος, η ΠΟΠ Μαγειρική είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας που πασχίζουν καθημερινά για την καλλιέργειά τους.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, την διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που κάθε ένα από αυτά ξεχωρίζει και κερδίζει επάξια περίοπτη θέση στα πιο ευφάνταστα τηλεοπτικά –και όχι μόνο- μενού.
Η εκπομπή εμπλουτίζεται επίσης με βίντεο – αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας διακτινίζουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Οι ιστορίες αυτές θα αποτελέσουν το μέσο, από το οποίο όλα τα ελληνικά Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά, που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του, ο Αντρέας Λαγός θα έχει ξανά αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Γιατί οι φωνές των ανθρώπων ακούγονται διαφορετικά μέσα σε μια κουζίνα. Εκεί, μπορούν να αφήνονται στις μυρωδιές και στις γεύσεις που τους φέρνουν στο μυαλό αναμνήσεις και τους δημιουργούν μια όμορφη και χαλαρή διάθεση να μοιραστούν κομμάτια του εαυτού τους που το φαγητό μόνο μπορεί να ξυπνήσει!
Κάπως έτσι, για άλλη μια σεζόν, ο Ανδρέας Λαγός θα καλεί καλεσμένους και τηλεθεατές να μην ξεχνούν να μαγειρεύουν με την καρδιά τους, για αυτούς που αγαπούν!
Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ Μαγειρική!
#popmageiriki
Δείτε σήμερα:
«Αντώνης Μυλωνάκης - Μοσχάρι με Πουρέ και Τρούφα και Μελομακάρονα με Μέλι και Πορτοκάλι»
Eπεισόδιο 67
Ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον συγγραφέα Αντώνη Μυλωνάκη.
Μαζί δημιουργούν δύο ευφάνταστες και νόστιμες συνταγές. Η πρώτη είναι ένα μαγειρευτό μοσχάρι με πουρέ και τρούφα και η δεύτερη μελομακάρονα με μέλι και πορτοκάλι.
Ο Αντώνης Μυλωνάκης μάς μιλά για τα μυθιστορήματά του, την αδυναμία του στην αδελφή του και τα ανίψια του, τι θυμάται από τα παιδικά του Χριστούγεννα και τι σημαίνει για εκείνον η συγγραφή.
Επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής Φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη Καλεσμένων- Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
Παρουσίαση: Ανδρέας Λαγός
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|