ΠΕΜΠΤΗ  28/08/2025
13:00 Κατάλληλο για άτομα άνω των 8 ετών
Ο Δρόμος Έχει τη Δική του Ιστορία   (E)   
Ντοκιμαντέρ / Ιστορία


Έτος παραγωγής: (2009)



Οι δρόμοι μιας πόλης, της κάθε πόλης, είναι δεμένοι με τη ζωή μας. Στους δρόμους αυτούς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Κρύβουν την ιστορία μας. Αλλά και ένα μέρος από την ιστορία της πόλης. Προσωπικότητες της Ιστορίας, της Επιστήμης και της Τέχνης έχουν «χαρίσει» τα ονόματά τους σε αναρίθμητους κεντρικούς ή όχι δρόμους της πρωτεύουσας. Σ' αυτούς τους δρόμους θα «ταξιδέψουμε» μέσα από την εκπομπή. Αυτούς τους δρόμους θα γνωρίσουμε.

Δείτε σήμερα: «Οδός Γιαννούλη Χαλεπά»

Η εκπομπή περιηγείται την “Οδό Γιαννούλη Χαλεπά” και αναφέρεται στη ζωή και στο έργο του σπουδαίου αυτού γλύπτη, ιδιαίτερα γνωστού και από την περίφημη «Κοιμωμένη», που βρίσκεται στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Η προσωπικότητα του Γιαννούλη Χαλεπά δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από την ονομασία πολλών δρόμων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ένας από τους δρόμους αυτούς βρίσκεται στην Αθήνα, στη συνοικία Κυπριάδου, πάνω από τα Πατήσια.

Μεταξύ άλλων, για τον Γιαννούλη Χαλεπά μιλούν η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και η ανιψιά του Αλίκη Μπικάκη-Χαλεπά.



Εκτέλεση Παραγωγής: ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ Α.Ε.
Σκηνοθεσία: Αντώνης Τέμπος

Παρουσίαση: Θεοδώρα Βαρδαξή

[K8] Παρασκήνιο - ΕΡΤ Αρχείο (E) < Προηγούμενο
Επόμενο > [K] Ανακαλύπτοντας τον Κόσμο (E)

 
     




Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο άνω των 8 ετών
Κατάλληλο άνω των 12 ετών
Κατάλληλο άνω των 16 ετών
Κατάλληλο άνω των 18 ετών
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Υπότιτλοι για K/κωφούς και βαρήκοους θεατές
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά