|
Σε μια μικρή μονοκατοικία, στο Παγκράτι, ζουν η Ελένη, ο Κυριάκος και τα τέσσερα παιδιά τους.
Ο Κυριάκος εργάζεται στο Δήμο Αθηναίων ως κηπουρός και καμιά φορά εργάζεται και σε ιδιωτικούς κήπους.
Περιποιείται φυτά, αλλά περιποιείται και την εμφάνισή του με κοστούμια σινιέ και πασαλείβεται με ακριβά γαλλικά αρώματα. Η Ελένη εργάζεται ταμίας σε ένα σούπερ μάρκετ και προσπαθεί να τα φέρει βόλτα, γιατί ο σύζυγός της είναι εντελώς αμέτοχος σε όλα.
Μπορεί οι γείτονες να λυπούνται την άτυχη γυναίκα, όμως εκείνη δεν το βλέπει έτσι. Αγαπάει τον άντρα της και τα παιδιά της και αντιμετωπίζει τις καθημερινές δυσκολίες με χιούμορ. Όταν, όμως, μαθαίνει ότι ο Κυριάκος, δεν περιποιείται μόνο τα φυτά, αλλά και το σώμα μιας πλούσιας και φανταχτερής χήρας, που τον αποκαλεί μάλιστα «Κούλη μου», η Ελένη από πρόβατο γίνεται ταύρος και αποφασίζει να πάρει εκδίκηση. Και την παίρνει με διάφορους τρόπους, ηθικούς και ανήθικους, θεμιτούς και αθέμιτους, κωμικούς και τραγικούς. Το όνειρό της είναι να εξοντώσει οικονομικά τη χήρα και τον Κούλη της. Θα το πετύχει;
Δείτε σήμερα:
Επεισόδια 4ο & 5ο
Στο σπίτι των Μπακρατσάδων, το οικονομικο πρόβλημα είναι έντονο.
Ο Κυριάκος είναι φανερά στενοχωρημένος από την άρνηση της Εύας να τον δει. Η Ελένη προσπαθεί να του συμπαρασταθεί, νομίζοντας πως υποφέρει για την οικονομική τους εξαθλίωση. Ο Κυριάκος γίνεται ακόμη πιο χάλια, όταν από το ραδιόφωνο μαθαίνει πως η Εύα Κοντοπάνου εξαφανίστηκε.
Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μπάτλερ της Εύας ειδοποιεί την αστυνομία, που αρχίζει να ερευνά την υπόθεση.
Ο Κυριάκος φοβάται και στέλνει τον φίλο του Δαλάκουρα για εκφοβισμό στον μπάτλερ.
Ο Δαλάκουρας απειλεί τον μπάτλερ κι αυτός υπόσχεται πως δεν θα μιλήσει.
Ο Κυριάκος ησυχάζει και προσπαθεί να τα βρει με την Ελένη.
Εκείνη περιποιείται τον εαυτό της και του ετοιμάζει ένα ρομαντικό δείπνο. Χτυπάει το κουδούνι. Η Ελένη ανοίγει και...
Η Ελένη προσπαθεί να βρει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.
Στο σούπερ μάρκετ εισβάλει η Μπέμπα, που δουλεύει ως τραγουδίστρια σε σκυλάδικο και καβγαδίζει άγρια με τον Σταυρόπουλο. Κουβέντα στην κουβέντα, η Μπέμπα λέει στην Ελένη ότι υπάρχει θέση λουλουδούς στο μαγαζί.
Η Λίτσα πείθει την Ελένη να πάνε στο σκυλάδικο. Η Ελένη λέει ψέματα στον Κυριάκο ότι θα κρατάει τα βράδια συντροφιά σε μια γιαγιά.
Οι Ελένη, Λίτσα και Κύριλλος πιάνουν δουλειά στο σκυλάδικο. Το νυχτοκάματο δύσκολο.
Ο Κυριάκος χαίρεται τον έρωτά του με την Εύη. Στο σκυλάδικο, η Μπέμπα τσακώνεται με τον ιδιοκτήτη και φεύγει.
Η Ελένη με το ζόρι βγαίνει στην πίστα να τραγουδήσει και...
Έκτακτη συμμετοχή: Κώστας Τσάκωνας, Νατάσα Μανίσαλη
Παίζουν: Ελένη Γερασιμίδου, Κώστας Ευριπιώτης, Κατιάνα Μπαλανίκα, Βασιλική Δέλιου, Όλγα Δαλέντζα, Αντώνης Ξένος, Νίκος Χατζόπουλος, Ανδρέας Βαρούχας, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, Αντιγόνη Ψυχράμη, Πέτρος Πετράκης, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, Αστέριος Γεράνης, Σώτια Φωκά, Χριστίνα Παπακώστα, Αλεξάνδρα Κασωτάκη, Μαρία Αθανασοπούλου, Κατερίνα Παναγάκη, Μανώλης Θεοδωράκης, Απόστολος Αυγέρης, Δημήτρης Γεωργιάδης, Νατάσα Μανίσαλη, Κώστας Τσάκωνας, Θόδωρος Δημήτριεφ, Έφη Βλαχοδημητροπούλου, Κωνσταντίνος Μαλινδρέτος, Γιώργος Δεπάστας, Σταύρος Καλαφατίδης, Χρήστος Σπανός, Ελένη Καψάσκη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Σάρα Γανωτή, Αγλαΐα Καραβέλα, Κατερίνα Μαντέλη, Βασίλης Ρίσβας, Νίκος Σταυρακούδης, Μαρίνα Γρίβα, Δήμητρα Σακαλή.
Σενάριο: Νίκος Σταυρακούδης, Βασίλης Ρίσβας, Δήμητρα Σακαλή, Σάρα Γανωτή (Ομάδα Ντόρτια).
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ιούλιος Διαρεμές
Σκηνογραφία: Καλλιόπη Κοπανίτσα.
Ενδυματολόγος: Λιάνα Καψάλη.
Σκηνοθεσία: Χρήστος Παλληγιαννόπουλος
|
|