|
Απολαύστε μία ακόμη φορά τον Μισέλ Ρου καθώς αξιοποιεί ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η άνοιξη στη Νότια Γαλλία.
Σε αυτή τη σειρά οκτώ ωριαίων επεισοδίων, ο Μισέλ φτιάχνει τέσσερις συνταγές με τα καλύτερα τοπικά προϊόντα.
Τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά, εντυπωσιακά χορτοφαγικά πιάτα για γιορτές και μπάρμπεκιου με τη σύζυγό του Ζιζέλ, φίλους και συγγενείς. Επιπλέον, σε κάθε επεισόδιο ετοιμάζει ένα λαχταριστό γαλλικό γλυκό.
Ο Μισέλ επίσης εξερευνά την Προβηγκία με το καναρινί Ρενό του.
Επισκέπτεται τοπικούς παραγωγούς για να αγοράσει μοναδικά προϊόντα. Από βραβευμένα οινοποιεία και παραγωγούς παγωτών μέχρι παραγωγούς σοκολατών πολυτελείας, κτηνοτρόφους εκλεκτών βοοειδών και βοσκούς.
Δοκιμάζει, επίσης, πρωινά που αξίζουν αστέρι Μισελέν μέχρι φρεσκοθερισμένα σπαράγγια, από αρνάκια μέχρι εκπληκτικές πιατέλες με θαλασσινά.
Ο Μισέλ θα σας αποδείξει ότι η Γαλλία, και ιδιαίτερα η Προβηγκία, είναι παράδεισος για τους καλοφαγάδες. Και την άνοιξη πραγματικά ζωντανεύει!
Eπεισόδιο 1
Περιγραφή επεισοδίου
Ο διάσημος σεφ Μισέλ Ρου συναντά τον παραγωγό βιολογικού ροζέ οίνου Ραφαέλ Πομιέρ μέσα στους ανθισμένους αμπελώνες της Προβηγκίας. Στη συνέχεια, μαγειρεύει ένα υπέροχο γεύμα με αρνάκι και λαχανικά εποχής, χρησιμοποιώντας ροζέ κρασί για να φτιάξει έναν λαχταριστό ζωμό.
Επιπλέον, φτιάχνει χειροποίητο rillettes χοιρινού και μετά εξαφανίζεται σ’ ένα μυστικό ραντεβού με τον τροφοσυλλέκτη Μαξίμ για να μαζέψει άγρια βότανα και λαχανικά, τα οποία σερβίρει με τηγανητά φιλέτα μεσογειακής σκορπίνας.
Τέλος, επισκέπτεται το εργαστήριο νουγκά «Le Chaudron d’Or» και επιστρέφει στην κουζίνα του εξοχικού του για να φτιάξει το πιο ρομαντικό επιδόρπιο που δημιούργησε ποτέ: παγωτό νουγκά με κουλί βατόμουρου. Καταπληκτικό!
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|