Μεγάλο μέρος του φαγητού που τρώμε είναι επεξεργασμένο, κονσερβοποιημένο και προετοιμασμένο για την ευκολία μας. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι τρώμε και από πού προέρχεται κάθε τροφή.
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Μόσκοου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μας δείχνει πώς οι καταναλωτικές μας συνήθειες επηρεάζουν τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς σε διάφορους τομείς θα μάθουμε για την ιστορία και την επιστήμη που κρύβει πίσω της κάθε τροφή έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις για το τι τρώμε στην καθημερινότητά μας.
Δείτε σήμερα:
«Μια πάπια, μα ποια πάπια;» (If it quacks like a duck…)
Eπεισόδιο 10
Ο Ντέιβιντ συναντά τη σεφ Marilu Madueno του εστιατορίου "La huaca Pucclanai", ενός από τα καλύτερα στη Λίμα.
Μαθαίνει τη σημασία των περουβιανών προϊόντων στην παγκόσμια διατροφή και ταξιδεύει σε όλη τη χώρα για να προμηθευτεί κινόα, καλαμπόκι και πατάτες.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|