Μεγάλο μέρος του φαγητού που τρώμε είναι επεξεργασμένο, κονσερβοποιημένο και προετοιμασμένο για την ευκολία μας. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι τρώμε και από πού προέρχεται κάθε τροφή.
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Μόσκοου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μας δείχνει πώς οι καταναλωτικές μας συνήθειες επηρεάζουν τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς σε διάφορους τομείς θα μάθουμε για την ιστορία και την επιστήμη που κρύβει πίσω της κάθε τροφή έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις για το τι τρώμε στην καθημερινότητά μας.
Δείτε σήμερα:
«Ραντεβού στην Ίστρια» (Sea you in Istria)
Eπεισόδιο 9
Ο Ντέιβιντ ταξιδεύει στη βόρεια ακτή της Κροατίας για να μαζέψει αχιβάδες από το βυθό, να συλλέξει τρούφες και να ψαρέψει στην Αδριατική θάλασσα.
Από τη σεφ Marina Gasi μαθαίνει πώς η ιστορία της χώρας έφερε διεθνείς γεύσεις στα πιάτα της.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|