Μεγάλο μέρος του φαγητού που τρώμε είναι επεξεργασμένο, κονσερβοποιημένο και προετοιμασμένο για την ευκολία μας. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι τρώμε και από πού προέρχεται κάθε τροφή.
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Μόσκοου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μας δείχνει πώς οι καταναλωτικές μας συνήθειες επηρεάζουν τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς σε διάφορους τομείς θα μάθουμε για την ιστορία και την επιστήμη που κρύβει πίσω της κάθε τροφή έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις για το τι τρώμε στην καθημερινότητά μας.
Δείτε σήμερα:
«Επικίνδυνες αποστολές στο Περού» (Peru-ving tough in Lima)
Eπεισόδιο 7
Ο Ντέιβιντ βρίσκεται στην κουζίνα του εστιατορίου Central στη Λίμα, που ίδρυσε ο ταλαντούχος σεφ και πρεσβευτής της περουβιανής κουζίνας Virgilio Martinez.
Είναι το 6ο καλύτερο στον κόσμο και το μενού περιλαμβάνει πιάτα από τις Άνδεις έως τον Αμαζόνιο.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|