|
Οι σεφ Κεν Χομ και Τσινγκ Χε Χουάνγκ και οι δύο ειδικοί στο κινέζικο φαγητό, περιγράφουν το ταξίδι τους στην Κίνα, καθώς και τις συνταγές και τις προσωπικές ιστορίες που βιώνουν εκεί.
Ο Χομ και η Χουάνγκ ταξιδεύουν στο Πεκίνο και μαθαίνουν για την πάπια Πεκίνου.
Έπειτα κατευθύνονται στον Δρόμο του Μεταξιού, στον νομό Κασγκάρ και την επαρχία Σιτσουάν, προσδίδοντας μια μοναδική οπτική ματιά στο κινέζικο φαγητό.
Ο Κεν και η Τσινγκ ξεκινούν μια γαστρονομική περιπέτεια 5.000 χιλιομέτρων στην Κίνα, όχι μόνο για να αποκαλύψουν το φαγητό της αλλά και τον λαό, την Ιστορία, την κουλτούρα και την ψυχή της.
Δείτε σήμερα:
(τελευταίο)
Eπεισόδιο 4
Ο Κεν Χομ και η Τσιν-Χε Χουάν επισκέπτονται την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουαντόν, την Καντόνα, και μαγειρεύουν παραδοσιακά καντονέζικα φαγητά.
Στη συνέχεια, ο Κεν συναντάει την οικογένεια του πατέρα του στην πόλη Καϊπίν και όλοι μαζί μαγειρεύουν για να γιορτάσουν την επιστροφή του. Μαζί με τον ξάδελφό του, φτιάχνει το πιάτο που φέρει την υπογραφή του: «γλυκόξινη χήνα με πικρό πεπόνι με σάλτσα με μαύρα φασόλια».
Η Τσιν, από την άλλη, επισκέπτεται την οικογένειά της στην Ταϊβάν. Τους ετοιμάζει ένα γεύμα με αγαπημένα πιάτα της γιαγιάς της που έχει φύγει από τη ζωή: «πακετάκια από μπαμπού», «Μεθυσμένες γαρίδες» και «Φρέσκες αχιβάδες με κινεζικό βασιλικό, σάλτσα σόγιας και κρασί από ρύζι».
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|