Μεγάλο μέρος του φαγητού που τρώμε είναι επεξεργασμένο, κονσερβοποιημένο και προετοιμασμένο για την ευκολία μας. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι τρώμε και από πού προέρχεται κάθε τροφή.
Ο Αμερικανός ηθοποιός Ντέιβιντ Μόσκοου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και μας δείχνει πώς οι καταναλωτικές μας συνήθειες επηρεάζουν τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Μέσα από συνεντεύξεις με ειδικούς σε διάφορους τομείς θα μάθουμε για την ιστορία και την επιστήμη που κρύβει πίσω της κάθε τροφή έτσι ώστε να μπορούμε να πάρουμε συνειδητές αποφάσεις για το τι τρώμε στην καθημερινότητά μας.
Δείτε σήμερα:
«Αδράττοντας τη μέρα στην Ισλανδία» (Seasoning the day in Iceland)
Eπεισόδιο 3
Ο σεφ Gunnar Karl του εστιατορίου Dill στο Ρέικιαβικ προκαλεί τον Ντέιβιντ να φτιάξει ένα παραδοσιακό ισλανδικό πιάτο με μπακαλιάρο του Βόρειου Ατλαντικού.
Έτσι, ο Ντέιβιντ κατευθύνεται στα Δυτικά Φιόρδ για να μάθει πώς φτιάχνεται το θαλασσινό αλάτι και ένα κοκτέιλ από χυμό σημύδας.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|