|
Ο Covid-19 είναι η χειρότερη κρίση που έπληξε ποτέ το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων: οι αγρότες είδαν τα προϊόντα τους να σαπίζουν, οι ελλείψεις πυροδότησαν αγορές πανικού στα σουπερμάρκετ και χιλιάδες εστιατόρια έβαλαν οριστικό λουκέτο.
Αν και η κρίση αμβλύνθηκε, ο COVID-19 μάς αφύπνισε σε σχέση με τα κακώς κείμενα της διαδρομής των τροφίμων απ’ το αγρόκτημα έως το πιάτο.
Ενώ κρίνεται η τύχη και της δικής του επιχείρησης εστίασης, ο σεφ Μινγκ Ταν αναλαμβάνει την αποστολή να βρει τι πρέπει ν’ αλλάξει και αποκαλύπτει ένα σύστημα έτοιμο για αναδιάρθρωση.
Δείτε σήμερα:
«Κάλεσμα αφύπνισης - Διατροφή» (τελευταίο)
Eπεισόδιο 8
Η ζωή σε συνθήκες καραντίνας πυροδοτεί ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, αλλά σήμερα περισσότερο από ποτέ, αυτές οι συνήθειες μπορεί να έχουν θανατηφόρες συνέπειες.
Γιατί είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν συμπτώματα του COVID-19 οι υπέρβαροι Ασιάτες απ’ ό,τι οι υπέρβαροι Καυκάσιοι;
Μήπως η υπερβολική κατανάλωση κρέατος οδηγεί στην εντατική κτηνοτροφία, που αποτελεί εστία νέων ασθενειών;
Τι πρέπει να γίνει για ν’ αλλάξει ο τρόπος που τρώμε;
Ο σεφ Μινγκ Ταν ερευνά πώς συνδέεται η διατροφή με την προέλευση των ιών και πώς μας καθιστά πιο ευάλωτους σ’ αυτούς.
Διαθέσιμο στο ERTFLIX.
|
|